Kako pravilno odabrati sportske događaje za klađenje?

258

Veliki faktor u klađenju je sigurnost u ono na što stavljate novac. Nikada nije dobro improvizirati jer to može samo slučajno donijeti dobitak. Kako biste bili što spremniji i osigurali si najveću mogućnost za zaradom, bet at home vam donosi par savjeta i trikova kako to postići.

Poznavanje odabranog sporta

Za početak, potrebno je imati dobro razumijevanje sporta na koji se oklada. To uključuje poznavanje pravila, taktike i ključnih igrača. Također, važno je pratiti najnovije vijesti i promjene u momčadima, kao i tražiti informacije o ozljedama i suspenzijama. Ako uz to poznajete igrače koji se izmjenjuju, mnogo lakše ćete sami moći procijeniti izglednost pobijede. 

Upoznavanje s protivnicima i igrom

Iznimno je važno pratiti i analizirati prošle igre obaju timova. Kladionice su te koje stvaraju koeficijente za nadolazeća natjecanja i utakmice te odlučuju tko će biti favorit, a tko autsajder. Ako je koeficijent na određeni tim privlačan, ne mora nužno značiti da garantira dobitak. 

Sport je dinamičan i može ovisiti o mnogo stvari, od raspoloženja igrača do terena na kojem se igra. Prošlo Svjetsko prvenstvo u nogometu savršen je primjer kako favoriti mogu izgubiti utakmicu i koliko je lako podcijeniti protivnika. Također, ne mora svim timovima pobjeda biti imperativ. Nekada momčadi i sportaši imaju dovoljno dobre prethodne rezultate da im nije potrebno dati sve od sebe za nadolazeći okršaj. Važno je i poznavanje kvota, njihovo stvaranje i funkcioniranje. 

Uvijek je dobro pratiti televizijske emisije o sportu na koji se kladite. Slušajući stručnjake kako pričaju, lakše i bolje ćete usvojiti logiku razmišljanja, a i bolje ćete se upoznati sa sportašima i trenerima. Mnogi kladioničari prate prognoze događaja kako bi preispitali svoje odabire ili ih potvrdili.

Ponekad je iskustvo koje proizađe iz dugotrajnog praćenja istoga tima može dosta pomoći u odlučivanju pobjednika. Proučimo to na primjeru. Dva nogometna tima uskoro će igrati utakmicu. Pogledali ste podosta njihovih prošlih susreta i sa sigurnošću možete reći da po kvaliteti gori tim gotovo uvijek pobjeđuje na gostujućem travnjaku, vjerojatno zbog prkosa i pozitivne treme pred protivničkom publikom. To vam daje dosta dobar razlog da se kladite na njega, jer je u ovome slučaju vidljiv uzorak usprkos kvalitativnoj analizi. 

Upoznavanje s ponudom

Nakon što znamo sve o odabranom sportu i natjecanju, bitno je proučiti što se nudi u kladionicama. Ako nam, recimo, u nadolazećoj nogometnoj utakmici točan rezultat nije predvidiv, uvijek možemo proučiti ostale kategorije klađenja. Klasičan odabir je pobjednik, a postoje i mnoge individualne kategorije klađenja, poput strijelaca, najboljeg igrača ili čak broj kartona na utakmici. 

Svjesnost i objektivnost

Pri klađenju valja brinuti i o vlastitome novčaniku. Nikada ne možemo biti sto posto sigurni u pobjedu, stoga ne valja stavljati ni prevelike svote novca na kocku. Ponekad se moramo pomiriti s činjenicom da su i gubitci dio života, koliko god bili samouvjereni. Zlatno pravilo klađenja je da se nikada ne kladimo u više novca nego što možemo izgubiti, jer nikome cilj ne bi trebao biti financijsko štećenje samome sebi.

Bitna stavka koju bi svaki kladioničar trebao izbjegavati jest emocionalna vezanost pri sastavljanju listića. Privrženost ekipi ili sportašu i subjektivan dojam o njima može lako loše utjecati na odluke te tako uništiti pokušaj klađenja. 

Iskusni kockari imaju vlastite strategije i pravila pri klađenju (na primjer, popularna izreka „nikada na Lazio“), ali ne postoji nikakva univerzalna taktika koja će vam osigurati dobitak. 

Kada proučite sve savjete, ostaje vam samo ustrajnost i ulaganje vremena u poboljšanje svojih kladioničarskih sposobnosti. Uz mnogo strpljenja i pažnje sve se može postići, samo treba ostati hladne glave i prihvatiti da neće uvijek sve biti onako kako smo planirali.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *