Kanadski profesori i umjetnici na prijemu kod zamjenice Tepšić

326

Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić primila je danas predstavnike kanadskih sveučilišta Laval i Trios Rivieres profesore Jean – Françoisa Cote, Branku Kopecki i Slobodana Radosavljevića u pratnji dubrovačkog samostalnog umjetnika Božidara Jurjevića.

Tema održanog sastanka bila je uspostavljanje suradnje između Grada Dubrovnika i Quebec Provincije u Kanadi kroz kulturne projekte, ali i druge projekte koji za cilj imaju razvoj kulture i kreativnog načina izražavanja.
Zamjenica Tepšić ukratko je upoznala nazočne s projektom “Lazareti – kreativna četvrt Dubrovnika” ističući kako će projekt obnove preostalih lađa osigurati jedinstven prostor koji će pod istim krovom moći okupljati dubrovačke, hrvatske i svjetske umjetnike.

Profesori Jean – François Cote, Branka Kopecki i Slobodan Radosavljević iskoristili su ovu priliku i kako bi zamjenicu gradonačelnika Tepšić upoznali s njihovim zajedničkim umjetničkim projektom “Kromatska trilogija” kojeg će upriličiti u petak, 28. srpnja, u Lazaretima.

Projekt “Kromatska trilogija” rezultat je trogodišnjeg konceptualnog i tehnološkog istraživanja čija je osnovna problematika vezana uz upotrebu novih tehnoloških mogućnosti, odnosno njihovih integracija i interakcija ostvarivih u realnom vremenu i prostoru.

Želja autora je da u međuodnosima slike, predmeta i softverskog sučelja stvore interaktivni ambijent u kojemu posjetitelj nije samo pasivni promatrač nego postaje aktivan element i sukreator umjetničkog djela.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *