KAZALIŠTE MARINA DRŽIĆA: Prosinac uz monadu “U furestoj smo zemlji” i dvostruki koncert

238

Kazalište Marina Držića u prvom tjednu prosinca razveselit će sugrađane s čak 3 izvedbe komedije “U furestoj smo zemlji” (8.,9. i 10. prosinca u 19h, Teatar Bursa) i dvostrukim koncertom kantautora “Gracin” & “Trees of Maine” (9. prosinca u 21h na velikoj sceni).

“U furestoj smo zemlji (monada o dvije mone)” je tekst Matka Sršena koji je ujedno i režirao. U podjeli su Mirela Brekalo Popović i Marija Šegvić čiji odnos majke i kćeri će vas nadasve zaintrigrati. Autor / redatelj je o komadu rekao: “Ovu komedijicu sam napisao prije više godina i upravo sam je s tom namjerom ‘izvukao iz naftalina’, da se današnje Dubrovkinje i Dubrovčani ni slučajno ne bi mogli u njoj prepoznati.”

Na koncertu u subotu nastupit će Trees of Maine, odnosno rođeni Istranin Valdet Luboteni. Svojim solo indie / dream-pop projektom obišao je dosad skoro cijelu Europu, a u Dubrovniku je nastupao nekoliko puta sa svojim drugim bandom “The Orange Strips”. Gracin je pak splitski glazbenik koji stvara specifične numere s izrazitim autorskim pečatom. Iza sebe ima objavljen hvaljeni album “Mono” u vlastitoj produkciji i nastupe na priznatim festivalama kao što je ovoljetno izdanje SuperUha.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *