KBC SPLIT: “Nismo dali suglasnost za prikupljanje pomoći za onkologiju” FUNTEK: “Razgovarale smo s djelatnicima bolnice, kako bi drugačije znale što odjelu nedostaje?”

412

” Ovim putem Vas izvješćujemo da KBC Split gđi Elli i Ivi nije dao nikakvu suglasnost za organiziranje humanitarne akcije za onkološke pacijente Klinike za dječje bolesti, pa tražimo od Vas hitno skidanje navedenog članka, kao i objavu ispravke na Vašem portalu.”, napisalo nam je ravnateljstvo KBC Split. 

Naime, Dubrovnik INsider je prvi pisao o ovoj akciji s potpunim povjerenjem u ove mlade žene, jer to nije prvi put kako rade ovakve plemenite akcije. Pretpostavljamo kako problem leži u administraciji, suglasnosti bolnice i zbog toga što nije otvoren poseban račun namijenjen ovoj humanitarnoj priči, međutim tko je Ivi i Elli iznio koje su stvari potrebne ovom odjelu? S kim su razgovarale? Je li moguće da odjel navedeno ne treba i znači li to da sada neće preuzeti skupljene stvari i novac? Iva Funtek kaže kako su razgovarale s djelatnicima bolnice i kako su dobile spisak potrebnog upravo od njih.

Postavili smo pitanja ravnateljstvu splitske bolnice, je li to znači kako Ella Dvornik i Iva Funtek nisu razgovarale s upravom bolnice ili s nekim s odjela onkologije kako je Ella navela i znači li to kako navedene stvari odjelu ne trebaju i one su ga izmislile?”

Odgovor još nismo dobili. 

Iva Funtek je poslala zamolbu za suglasnost za humanitarnu akciju, a odgovor je stigao danas: “U telefonskom razgovoru s našom glavnom sestrom Klinike ste detaljno upućeni u način prikupljanja donacijskih sredstava te zamoljeni da napišete pismo namjere u kojem treba biti navedeno na kakav način se prikupljaju novčana sredstva, koliko bi akcija dugo trajala, koliki je predviđeni iznos i specificirati što bi se kupilo za prikupljena sredstva. Tek o dobivenoj suglasnosti Upravnog vijeća KBC split moglo bi se krenuti u humanitarnu akciju. Neugodno smo iznenađeni da je već u medijima započeta akcija prikupljanja sredstva bez prethodno dobivene suglasnosti.”

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *