Kinematografi Dubrovnik prikazuju filmove nominirane za Oskara

165

Odabrani su filmovi koji će se ove godine natjecati za najprestižniju filmsku nagradu Oscar 2023. Čak 10 filmova nominirano je u kategoriji za najbolji film, a film “Sve u isto vrijeme” predvodi s 11 nominacija. U kategoriji najboljeg filma natječu se : „All Quiet On The Western Front”, “Avatar: The Way Of Water”, “Duhovi otoka”, “Elvis”, “Sve u isto vrijeme”, „Fabelmanovi”, “Tar”, “Top Gun: Maverick”, “Trokut tuge” i “Women Talking”.

U sljedeća dva tjedna Kinematografi Dubrovnik prikazat će ih većinu, a u tjednu od četvrtka 26. siječnja na rasporedu su četiri nominirana naslova.

„TAR“ , film u kojem je, prema većini kritičara, Cate Blanchett stvorila vjerojatno najimpresivniji filmski lik godine. Nominiran je u 6 kategorija, između ostalih za najbolji film, režiju (Todd Field), glavnu glumicu (Cate Blanchett), originalni scenarij…

„FABELMANOVI“, divna drama o životnim i filmskim počecima Stevena Spielberga, koji je nominiran u 7 kategorija, između kojih za najbolji film, režiju (Steven Spielberg), glavnog glumca (Michelle Williams), sporednog glumca (Judd Hirsch)…

„KIT“ , zanimljiva i psihološki duboko slojevita priča, priskrbio je 3 nominacije za zlatni kipić. Najznačajnija među njima svakako je ona za glavnog glumca (Brendan Fraser) , a pripale su mu i nominacije za sporednu žensku ulogu (Hong Chau) i šminku.

„BABYLON“ čija je radnja smještena u 1920. godinu u Los Angelesu i s zvučnom glumačkom postavom (Brad pitt, Margot Robbie), nominiran je u tri kategorije i to za glazbu, kostime i produkciju.

Raspored projekcija na www.kinematografi.org

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *