KINO MEDITERAN OREBIĆ: Drugu godinu za redom novi filmski naslovi

5

Nakon uspješne ljetne sezone vrijeme je za novu rundu smijeha uz program Kina Mediteran Orebić. Drugu godinu za redom partnerstvo Matice hrvatske Orebić i Kina Mediteran donosi nove filmske naslove u Orebić i mimo ljetnih mjeseci. Prvo gostovanje ove jeseni održat će se u četvrtak 12. i petak 13. listopada, a u Dvoranu Općine Orebić stižu dvije filmske poslastice tek izašle u hrvatskim kinima.

 

12.10. u 19 sati na programu je film Trst, Jugoslavija dokumentarac o vremenu kad se masovno putovalo preko granice po komadić kapitalističkog sna, a Piazza Ponterosso u središtu Trsta je bila omiljena šoping destinacija svakog građanina Jugoslavije. Ovo je priča o švercu, emancipaciji, modi i uvod u neki novi svijet u kojem živimo danas. U filmu o svojim uspomenama progovaraju i Rade Šerbedžija, Slavenka Drakulić, Goran Bregović i mnogi drugi. 

13.10. u 17 sati mališane ćemo nasmijati uz legendarnog Pata i Mata (A je to), proslavljenje likove češke televizije i najpoznatije nespretne majstore na svijetu. Na 40 obljetnicu njihovog nastanka stiže Pat i Mat na filmu, prvi dugometražni film u kojem naši poznati junaci pronalaze kutiju punu filmova i projektor ispod stepenica i pripremaju se obožavateljima prikazati svoje dogodovštine. Međutim ne bi oni bili oni kad pritom ne bi upali u milijon neprilika – od podmuklog kaktusa preko brojnih građevinskih radova do propagiranja zdravog načina života. 

Projekcije se održavaju u Dvorani Općine Orebić, a ulaznice su 20 kuna. 

Podsjetimo, Kino Mediteran je projekt revitalizacije kina u Dalmaciji čiji je glavni cilj oživiti kino dvorane i ljetna kina te dovesti filmske programe u manje sredine diljem Dalmacije gdje su kina odavno zatvorena. Fokus projekta je na europskim i nezavisnim filmovima. Kino Mediteran se održava u 26 gradova od kojih 12 ima programe kroz cijelu godinu. 

Kino Mediteran organizira Festival mediteranskog filma Split, a Matica hrvatska Orebić partner je projekta u Orebiću, uz pokroviteljstvo Turističke zajednice Orebić.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *