KINO MEDITERAN OREBIĆ: Drugu godinu za redom novi filmski naslovi

163

Nakon uspješne ljetne sezone vrijeme je za novu rundu smijeha uz program Kina Mediteran Orebić. Drugu godinu za redom partnerstvo Matice hrvatske Orebić i Kina Mediteran donosi nove filmske naslove u Orebić i mimo ljetnih mjeseci. Prvo gostovanje ove jeseni održat će se u četvrtak 12. i petak 13. listopada, a u Dvoranu Općine Orebić stižu dvije filmske poslastice tek izašle u hrvatskim kinima.

 

12.10. u 19 sati na programu je film Trst, Jugoslavija dokumentarac o vremenu kad se masovno putovalo preko granice po komadić kapitalističkog sna, a Piazza Ponterosso u središtu Trsta je bila omiljena šoping destinacija svakog građanina Jugoslavije. Ovo je priča o švercu, emancipaciji, modi i uvod u neki novi svijet u kojem živimo danas. U filmu o svojim uspomenama progovaraju i Rade Šerbedžija, Slavenka Drakulić, Goran Bregović i mnogi drugi. 

13.10. u 17 sati mališane ćemo nasmijati uz legendarnog Pata i Mata (A je to), proslavljenje likove češke televizije i najpoznatije nespretne majstore na svijetu. Na 40 obljetnicu njihovog nastanka stiže Pat i Mat na filmu, prvi dugometražni film u kojem naši poznati junaci pronalaze kutiju punu filmova i projektor ispod stepenica i pripremaju se obožavateljima prikazati svoje dogodovštine. Međutim ne bi oni bili oni kad pritom ne bi upali u milijon neprilika – od podmuklog kaktusa preko brojnih građevinskih radova do propagiranja zdravog načina života. 

Projekcije se održavaju u Dvorani Općine Orebić, a ulaznice su 20 kuna. 

Podsjetimo, Kino Mediteran je projekt revitalizacije kina u Dalmaciji čiji je glavni cilj oživiti kino dvorane i ljetna kina te dovesti filmske programe u manje sredine diljem Dalmacije gdje su kina odavno zatvorena. Fokus projekta je na europskim i nezavisnim filmovima. Kino Mediteran se održava u 26 gradova od kojih 12 ima programe kroz cijelu godinu. 

Kino Mediteran organizira Festival mediteranskog filma Split, a Matica hrvatska Orebić partner je projekta u Orebiću, uz pokroviteljstvo Turističke zajednice Orebić.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *