Klapa Kaše uljepšala advent božićnim koncertom

321

‘Božićni koncert” klape Kaše u organizaciji Dubrovačkih knjižnica održan je u petak, 7. prosinca u Čitaonici Narodne knjižnice Grad u sklopu programa Dubrovačkog zimskog festivala.

Povodom božićnih i novogodišnjih blagdana klapa Kaše otpjevala je tradicionalne dubrovačke kolende i napjeve među kojima su Kolenda iz Rijeke Dubrovačke, Mljetska kolenda, Dubrovačka kolenda, Kolenda iz Zatona, Orah raste na sred sela, Čestit svitu danak svemu i druge. Po prvi puta su izvedene Usred ljute zime bilo i Oj, jabuko zeleniko.

Klapa Kaše broji već 11 godina kontinuiranog rada. U prvom desetljeću osvojila je na desetke nagrada, od kojih se posebno izdvaja trijumf u Omišu kada su 2012. na 46. Festivalu Klapa postali apsolutni pobjednici, zasluženo su osvojili prvu nagradu žirija i publike, u konkurenciji muških klapa.

Poštujući davni pjev dubrovačkih gospara i pažljivo osluškujući glazbeno bilo svoga kraja, 2007. nastala je klapa koja je dobila ime po lukobranu Kaše koji se nalazi ispred stare gradske luke u Dubrovniku, a simbolizira klapu kao lukobran višeglasnog pjevanja dubrovačkog kraja. Klapa je tijekom 2013. objavila prvi nosač zvuka „Rego“, a već iduće godine i drugi album „Tragom Republike“.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *