Književni susret Julijane Matanović i Pavla Pavličića u Blatu

203

Narodna knjižnica Blato najavljuje književni susret koji će se održati u utorak, 18. lipnja u 20:30 sati na Trgu dr. Franje Tuđmana. Ovaj događaj ugostit će dva istaknuta imena hrvatske književnosti – Julijanu Matanović i Pavla Pavličića.

Julijana Matanović, cijenjena hrvatska spisateljica, sveučilišna profesorica u miru, književna znanstvenica, kritičarka i urednica, poznata je po svojim romanima kao što su „Zašto sam vam lagala“, „Kao da smo otac i kći“ te „Bilješka o piscu“. Također je popularna među mladima i djecom s knjigama poput „Rečeno – učinjeno“ i „Vezanje tenisica s jednom nepoznanicom“. Zahvaljujući svom blogu i prisutnosti na društvenim mrežama, Julijana je jedna od najčitanijih hrvatskih književnica na internetu.

Pavao Pavličić, rođen 1946. godine, jedan je od najproduktivnijih i najčitanijih hrvatskih pisaca svih vremena. Kao književni povjesničar, feljtonist i scenarist te profesor emeritus Zagrebačkog sveučilišta i redoviti član HAZU-a, Pavličić je objavio preko 100 knjiga. Među njegovim najpoznatijim djelima su „Večernji akt“, „Koraljna vrata“, „Dobri duh Zagreba“ i „Trojica u Trnju“.

Ovaj književni susret pruža jedinstvenu priliku za sve ljubitelje književnosti da se susretnu s jednima od najplodonosnijih hrvatskim književnika i uživaju u druženju s njima.

Vidimo se u utorak, 18. lipnja u 20:30 sati na Trgu dr. Franje Tuđmana poručuju iz Narodne knjižnice Blato.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *