KRAJ POLITIČKE TRAKAVICE? Hoće li Grad Dubrovnik 20. studenog raskinuti ugovor o golfu na Srđu?

298

“Koncesionar nije ispunio obaveze predviđene Ugovorom o koncesiji”, dio je odgovora kojeg je Index dobio iz Ureda gradonačelnika Grada Dubrovnika o projektu golfa na Srđu, a sudeći prema ostatku odgovora, ključan je datum 20. studenog ove godine prema kojem bi koncesionar mogao ili platiti milijunske penale zbog nerealiziranog projekta ili bi se ugovor, što je sada vrlo izgledno, mogao raskinuti.”

Time bi epizoda, ili bolje reći politička trakavica s golfom na Srđu, a koja traje već 16 godina, napokon mogla biti okončana.   

“Grad Dubrovnik i društvo Razvoj Golf  d.o.o. 25. ožujka 2009. godine zaključili su Ugovor o koncesiji. Ugovor je solemniziran (potvrđen) 8. travnja 2017. godine od strane javnog bilježnika Iva Radovića iz Dubrovnika. Koncesionar nije ispunio obaveze predviđene Ugovorom o koncesiji, pa je još 20. studenoga 2015. godine bivši gradonačelnik donio odluku o aktivaciji naplate bankovnih jamstava od tvrtke Razvoj Golf u iznosu nešto manjem od 2 milijuna kuna. Međutim, gradonačelnik je nakon toga odlučio stornirati aktivaciju naplate. Koncesionar je potom produžio rok valjanosti bankovnog jamstva i taj rok ističe 20. studenoga 2017. godine”, pojašnjavaju iz Ureda gradonačelnika Mata Frankovića.

Zanimljivo je kako je ugovor potpisan prije 8 godina, no drugo solemiziranje tog ugovora uslijedilo je tek nedavno.

Golf na Srđu jedna jedna je od najvećih afera u Gradu Dubrovniku, koja je prvo pratila Dubravku Šuicu iz HDZ-a, a od 2009. i Andra Vlahušića iz HNS-a. Vlahušić je bio gradonačelnik sve do ove godine, dok se projekt golfa na Srđu opisivao kao sporan, netransparentan i sumnjiv. No čini se da su danas golferi izgubili blagonaklonost gradskih vlasti, piše index.

Članak u cijelosti pročitajte OVDJE.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *