KRALJEVI PROMETNE ‘KULTURE’: Odsad parkiraju i po nogostupu!

598

Šetajući se s djetetom u kolicima jedna mlada mama poslala nam je fotografije putničkih autobusa parkiranih na djelu ceste iza OB Dubrovnik.  I ne bi, kaže ona, ništa bilo strašno što su parkirani jer kaže mnogi automobili parkiraju sa strane  kolnika na mjestu gdje nema nogostupa, već je problem što je jedan autobus parkirao posred nogostupa, a drugi tik uz pješaki prijelaz, a zakonom je propisano da unutar pet metara od pješačkog ne smije nikakvo vozilo biti parkirano upravo zbog preglednosti ceste.

-Ma mogu ja shvatiti šofera što je parkirao kraj zebre, jer nije stao na zebru i uz povećani oprez se ipak može preći cesta. Mene u oči bode gospodin što je parkirao autobus posred nogostupa, pa ti sad moja mala prelazi s djetetom u kolicima gdje znaš i umiješ – kazala je mlada mama, te je dodala:

-Najžalosnije od svega jest što se ova situacija viđa svaki dan i nitko ništa ne poduzima.

Mlada mama je također kazala kako više ne zna kome bi se obratila, jer kako kaže koga kod zazove svi prebacuju krivnju na nekog drugog. No, na takav scenarij smo odavno navikli. 

Krajnje je vrijeme da se napravi nekakav parking, ili garaža posebno za putničke autobuse jer da rade kaos po Gradu, rade a vidjeli smo ga dosta puta i na svoje oči. 

 

 

 

 

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *