Krešimir Macan: Vjerujem da će Brkić ostati drugi čovjek HDZ-a

314

Jedni ju zovu ‘afera kum’, drugi ‘SMS’, treći ‘afera falsifikator’. Kako god bilo SMS-ovi falsifikatora doveli su do uhićenja kuma Milijana Brkića koji je u fokusu RTL-ovog dosjea tjedna. 

“Ja vjerujem da će izdržati. Osim, naravno, ako se ne pokaže da je on davao te podatke, no imajući na umu njegovo iskustvo, vjerojatno to nije napravio, a ako se uspije dokazati njegova upletenost, onda će sasvim sigurno biti posljedica. To je jedan kroz jedan”, kazao je Macan.

Dodao je kako priču dodatno napuhuju mediji dok i Plenković i Brkić smiruju tenzije. “Nema nikakvih informacija iz stranke da se pumpa ili protiv jednog ili protiv drugog. Po prvi put se javlja dojam da i jedan i drugi spuštaju loptu, a da mediji traže sukob”, kaže Macan. 

Mislite da ovdje nije riječ o unutarstranačkim obračunima? Glavaš je neki dan rekao da Brkić stoji iza prosvjeda u Vukovaru, sad su mu uhitili kuma. Kome vjerovati?

“Ja sa svojim iskustvom volim vjerovati da se radi o spletu okolnosti. Dakle postoji cijela operacija o Vukovaru. Prvo Vukovar prije Vukovara, da se pokuša mobilizirati desnica izvan HDZ-a i onaj dio u HDZ-u da se pokuša destabilizirati Plenković uoči Vukovara pa da onda u Vukovaru opet naprave neki incident. Onda se na to nastavilo ovo, ali s kontraefektom. Ako je desnica bila u naletu s Penavinim prosvjedom onda je u ovom trenutku dobila velik udarac nazad, ali mislim da jedno s drugim nije povezano. Jednostavno se dogodilo jer bi netko trebao razmišljati o tome već u trenutku kad je ovaj slao SMS-ove. U Hrvatskoj nema tako puno stvari koje su promišljene tako puno koraka unaprijed. Barem ih do sad nisam vidio”, izjavio je, među ostalim, Macan.

direktno.hr

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *