KUNICA: Ovo je nelogično i oprečno svemu onome što znamo od 16. stoljeća do danas. Ne mogu shvatiti da netko za ovaj projekt može dignuti ruku!

722

-Župan spominje logiku, pa evo da svi logično zaključimo, uvodno se vijećnicima Županijske skupštine na današnjoj tematskoj sjednici o Centru za gospodarenje otpadom Lučino Razdolje obratio vijećnik HNS-a Vedran kunica.

-Naime, naišao sam na zapis još od 16. stoljeća, kad je Sorkočević bio stonski knez i tada je zapisao svoja zapažanja izbijanja vode tijekom velikih kiša. Bačić, direktor Agencije CGO sam je zaključio kako neumsko odlagalište utječe na Malostonski zaljev i izvor vode u Dužima. Logično, slažem se. Župan je nedavno zaključio kako bi trebinjski aerodrom mogao biti problem za izvorišta vode. I s tim se slažem. Ukoliko dođe do izlijevanja kerozina, krš je porozan-logično. Isto to 2008. u geološkom istraživanju: Trnovica, povezana je sa svim izvorima od Bistrine do Slanoga. Sve ovo potvrđuje znanost od pedesetih godina do danas. Krš je porozan, od Popova do Dubrovačkog primorja, sve završi na potezu od Bistrine do Slanoga. Onda dolazimo na to da se 2013. ponavlja trasiranje i tvrtka Geoaqua utvrđuje slijedeće: voda koja se prolije u Trnovici ne završava nigdje. Mislim da je to nelogično i oprečno svemu što znamo od 16. stoljeća do danas.

Problem je što se svaki dokument ovog projekta temelji upravo na toj studiji! Kažu nije ugrožen Malostonski zaljev ni izvorišta! Ne mogu shvatiti da netko može reći da je ovaj zaključak nešto što netko može podržati i za to dignuti ruku. Ta teorija selektivne propusnosti ne postoji.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *