Laubine Fascinacije u Sponzi do 15. kolovoza

348

Prva izložba na 70. Dubrovačkim ljetnim igrama Lauba u Sponzi – Fascinacije otvorena je sinoć, 12. srpnja u atriju palače Sponza, a festivalskoj je publici predstavila radove sedam suvremenih umjetnika: Gordane Bakić, Marije Ujević Galetović, Duje Jurića, Alema Korkuta, Kristiana Kožula, Đura Sedera i TARWUK-a. Uz njihove radove, izložena je i Crvena stijena Siniše Majkusa i to na Sponzi. Izložba ostaje otvorena do 15. kolovoza. 

 

Koncept izložbe Fascinacije usmjeren je na različitosti likovnih pristupa prikazanih umjetnika, a nastoji upozoriti na njihove posebnosti i autentičnosti te raznovrsnosti na kojima počiva njihov likovni jezik, likovni stav – njihova umjetnička „fascinacija“. Za neke od njih umjetnost znači pomicanje likovnih granica u različitim medijima i traganja za prostornim strukturama, za neke traganje za početnim iskonskim impulsom nečega što je najbliže ljudima, za neke pokušaj da se sačuva trajnost prolaznoga. Izbor radova i izložbeni postav potpisuju Laubine kustosice Jasmina Šarić i Jelena Pavlinušić. 

 

Izložba se u atriju palače Sponza može razgledati svakim danom od 18 do 22 sata, sve do 15. kolovoza. Ulaz je slobodan. Nakon toga, Dubrovačke ljetne igre na istom će mjestu 17. kolovoza otvoriti izložbu Iza Igara fotografa Marka Ercegovića koja donosi zanimljiva, publici inače nevidljiva, zakulisna događanja u procesu nastajanja festivala. Uz to, 7. kolovoza u bivšoj uljari Radeljević u Gružu, Igre otvaraju i izložbu Dubravke Lošić Susret u depou III.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *