Linđo nastavlja oduševljavati festivalskim nastupima

529

Nastupi Folklornog ansambla Linđo na Dubrovačkim ljetnim igrama tradicionalno su praćeni dugotrajnim aplauzima s ovacijama publike, a na taraci tvrđave Revelin na ovoljetnom festivalskom repertoaru još su dvije folklorne izvedbe na taraci tvrđave Revelin. Linđo će na 69. Igrama nastupiti još 13. i 20. kolovoza, s početkom u 21.30 sati.

 

Za ovogodišnje festivalske nastupe, Linđo je pripremio novu koreografiju Podravske svate jednu od najpopularnijih koreografija hrvatske tradicijske baštine, čiji je autor dr. Ivan Ivančan, a Linđo ju je na Igrama premijerno izveo 17. srpnja.

 

Linđo je ovu točku koja plesom, pjesmom, svirkom i nošnjom prikazuje tri skice iz podravskog svatovskog običaja, pripremio pod vodstvom umjetničkog voditelja Lada Andrije Ivančana. U kući mladoženje završava svatovsko veselje. Dolaze maškare, pleše se s maramicama, razvijačima za tijesto. S Linđovim orkestrom radio je autor glazbe i aranžer Marijan Makar. Uz ovu atraktivnu i zahtjevnu koreografiju, na programu su i brojne druge festivalskoj publici omiljene glazbene i plesne točke poput neizostavne poskočice Linđo po kojoj je ansambl i dobio ime, zatim Bunjevački plesovi, Vrličko kolo i druge.

Ulaznice za Linđove nastupe mogu se kupiti preko festivalskih stranica www.dubrovnik-festival.hr ili servisa www.ulaznice.hr te na blagajni u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1), svakim danom od 9 do 21.30 sati. Svi stanovnici Dubrovačko-neretvanske županije, pri kupnji na blagajnama Igara ostvaruju popust od 30%.

Komentari


TAG


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *