Ljetna škola filma Šipan: Uz film i večeri poezije i performansa (FOTO)

363

Uz projekcije filmova “Lav” i  “Buža”protekla dva dana šipanska publika u orvorenom kinu ispod starog platnja mogla je uživati u dvije posebne večeri.

U srijedu  9.kolovoza na Šipanu je gostovao Vinko Mario Prizmić sa svojim Le Petit festivalom, a sinoć je male i velike šipance oduševilo Društvo dubrovačkih pisaca. Uz predsjednika društva Borisa Njavra u večeri poezije sudjelovao i svih oduševio Luko Paljetak, a nakon dugo godina stihove je recitirala i njegova supruga Anuška Paljetak.

Dvije večeri poezije i scenskog izražaja su iza nas. Svi smo još puni dojmova i emocija. Sinoć Anuška i Luko Paljetak, te uz njih Boris Njavro iz Društvo dubrovačkih pisaca. A večer prije Vinko Mario Prizmic i njegov Le Petit Festival. Šipan kao mjesto susreta i stvaralaštva – to je zamisao i cilj Ljetne škole filma Šipan na kojem neprestano radimo-  ponosni na ove dvije večeri ističu organizatori Miro Bronzić i Nils Neubert.

Do kraja programa Ljetne Škole filma Šipan očekuju nas još četiri večeri, svaka posebna na svoj način.

Večeras je projekcija filma “Anka” i to u prisustvu redatelja Dejana Aćimovića. Sutra na veliko šipansko platno stiže “Skrivena strana medalja” i to u prisustvu redateljeice Antonie D. Carnerud, snimatelja i montažera Miša Sorića te naravano glavnog protagonista filma Mihovila Španje. Zadnju večer festivala na programu su premijere radova svih ovogodišnjih radionica. Polaznici radionica kriju svoje radove od radoznale šipanske publike a sve kako bi upravo ova premijerna večer bila što zanimljivija. Ipak , uspijeli smo saznati da nas očekuje čak jedan horor, jedna šipanska ljetna avantura, zanimljivi foto esej te animirana priča o morskom psu.

Nema druge nego 14. kolovoza svi pod stari platanj u Šipansku luku!

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *