MAME IZ DUBROVNIKA JEDNOGLASNE: Ne odgađa se prosvjed protiv poreza na nekretnine, dođite svi!

554

Udruga Mame iz Dubrovačko-neretvanske županije poziva građane da ipak dođu na mirni prosvjed 25. kolovoza te iskažu svoj bunt protiv načina donošenja zakona o porezu na nekretnine.

Dragi naši sugrađani, prosvjed, tj. mirno okupljanje građana koje je zakazano za 25.08. u 18.30 se ne odgađa! Upoznati smo sa činjenicom da je premijer iskazao želju za odgodom provođenja poreza za nekretnine. Međutim, ta želja za odgodom nije jasno definirana. Nije poznato kada će se odgoda potvrditi i do kada će odgoda trajati. A svjesni smo sami da već duže vremena ne primamo potpune informacije od vlade, pa sukladno tome ne možemo ovakvu izjavu premijera uzeti zdravo za gotovo! Uostalom, ovaj prosvjed je zamišljen kao okupljanje nezadovoljnih građana, koji su ponukani ovim zakonom, izrazili želju za izlaskom na ulice da se glasno čuje njihovo mišljenje.

Ali ovaj zakon je samo bio okidač za izlazak na ulicu ljudi koji su već dugi niz godina nezadovoljni politikom vlade, bilo koje! Ovo nije protustranački skup! Ovo nije skup protiv iti jednog političara poimenice! Ovo je građanska inicijativa koja želi domovinu i vladu kojom se može ponositi! Građani žele vladu koja će svojim radom doprinositi blagostanju i dobrobiti sviju nas, a ne samo nekih interesnih skupina! Za ovaj zakon koji se želi nasilno provesti po direktivama EU, Hrvatska nije spremna!

Većina država EU ima porez na nekretnine, ali i sređenu poreznu i parafiskalnu politiku, te sređene zemljišne knjige imovinsko-pravne odnose. I također mislimo da bi ovakva vrsta poreza trebala biti po jedinstvenoj stopi, ako do ovakve vrste poreza uopće dođe. Mišljenja smo kao građani, da prvo treba smanjiti poreze, PDV, osloboditi, ugušeno srednje i malo poduzetništvo silnih nameta, promijeniti ovršni zakon, povisiti mirovine, te napokon zdravstvo dovesti na razinu koju bolesni hrvatski narod zaslužuje!

Kad se svi ti parametri napokon promjene na bolje, onda su hrvatski građani spremni za plaćanje “nečega” za nekretnine, ali sigurno ne u obliku u kojem se izglasao porez na nekretnine, gdje je doneseni zakon podložan manipulacijama čelnika lokalne samouprave, koji taj porez mogu povisiti kada i koliko žele.Ne želimo plaćati porez na nekretnine po kojima je porez već plaćen, koje su još uvijek pod hipotekama banke dok se ne isplati kredit, koje su naslijeđene i za koje su se naši oci i djedovi itekako naradili i oznojili da bi nam nešto ostavili, ni za nekretnine koje smo kupili nakon 2006. jer su novije (što smo trebali kupovati, stare ruševine?), niti plaćati porez na nekretnine koji je zapravo zamjena za postojeću komunalnu naknadu i poreze, a to zapravo nije! I na kraju, ne želimo da se zakoni donose skrivajući bitne informacije od javnosti i građana!

Mi, porezni obveznici smo ti koji financiramo svima od vladajućih plaće! I Vladi i saboru i čitavom državnom aparatu! Sve informacije su nam DUŽNI dati! Nekako se zaboravlja tko za koga radi! Zato nam se pridružite 25.08. ispred velike Onofrijeve fontane u 18.30 i pokažimo odlučnost i složnost! Odgoda ovog zakona nije rješenje apsolutno ničega!”, stoji u priopćenju Udruge Mame

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *