Meditativno glazbeni susret u klaustru Dominikanskog samostana u Gradu održat će se u nedjelju 1. listopada s početkom u 20.30 sati, najavili su organizatori.

Ne radi se o običnom koncertu, već će događaj biti obogaćen molitvom i duhovnim promišljanjima dominikanca o. Stipe Juriča. Pjesme će ipak biti najviše, za što je zadužen sastav Speramus iz crkve sv. Dominika, a gostovat će i dječji zbor župe Svetog Križa.

Dječji zbor župe Svetog Križa pjeva u župnoj crkvi u Gružu na nedjeljnoj misi u 11.30 sati. U zbor su dobrodošla djeca svih uzrasta, a osim nedjeljne mise, zbor je posljednjih godina obogatio svoj rad i raznim izletima, koncertima i susretima zborova. Zbor vodi Ivan Lučić.

Sastav Speramus, također pod vodstvom Ivana Lučića, pjeva u crkvi sv. Dominika u Gradu na misi nedjeljom u 19 sati. Vjenčanja, krštenja, duhovne obnove, mise i klanjanja za mlade, a nedavno i poznati “Papa fest u Solinu” samo su dio Speramusovog rada. Prošle godine, u suradnji s Dubrovačkom biskupijom, napisali su i snimili pjesmu “Samo ljubav treba nam” u znak dobrodošlice tada novom dubrovačkom biskupu Roku Glasnoviću. Sada se pripremaju za snimanje svog prvog samostalnog singla.

Svi su dobrodošli na ovaj meditativno glazbeni susret. Ulaz je besplatan.