Međunarodna noć šišmiša u Zavičajnom muzeju Konavala

362

Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije poziva sve zainteresirane u nedjelju 19. kolovoza 2018. na obilježavanje Međunarodne noći šišmiša, koje će biti održano u Zavičajnom muzeju Konavala u Čilipima.

Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode je zajedno s Muzejima i galerijama Konavala osmislila za ovu prigodu cjelovečernji edukativni i zabavni obiteljski program za sve uzraste.

Tako će djeca školske dobi i njihovi roditelji imati priliku naučiti kako šišmiši pomažu nama, ali i kako mi njima možemo biti od pomoći, dok će djeca vrtićkog uzrasta i oni nižih razreda osnovne škole na kreativnoj radionici moći naučiti što šišmiši jedu i gdje spavaju.

Također, bit će demonstrirano korištenje speleološke opreme koja se koristi u istraživanju šišmiša u njihovim omiljenim skloništima – špiljama i jamama, a u sumrak će se osluškivati šišmiši u blizini.
Prigodni program obilježavanja Međunarodne noći šišmiša upotpunit će koncert grupe Bloombox, koja će nastupiti ispred Zavičajnog muzeja u Čilipima.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *