Međunarodni dan borbe protiv plastičnih vrećica

289

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv plastičnih vrećica, Upravni odjel za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša Grada Dubrovnika organizira dijeljenje ekoloških vrećica s prigodnim natpisom “Dubrovnik – Grad bez plastičnih vrećica”, dana 18. prosinca 2018. godine ispred Palače Sponza u vremenskom razdoblju od 10:00 do 12:00 sati.

Akciji će se pridružiti i udruga “Eko centar Zeleno Sunce”, Mokošica, Dubrovnik, prodajom vlastitih prirodnih proizvoda i ekoloških vrećica u humanitarne svrhe.

Obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv plastičnih vrećica organizira se s ciljem edukacije javnosti o štetnosti plastičnih vrećica i zamjeni istih. Jedna plastična vrećica razgrađuje se od 20 do 1.000 godina, a obzirom da recikliranje nije u potpunosti zaživjelo, velike količine vrećica odlažu se nepravilno u okoliš, na kopnu i u moru. Oceanima danas plovi skoro 270.000 tona plastičnog otpada, od kojeg ugibaju ribe, sisavci, kornjače, ptice, a sasvim sigurno je da plastična vrećica utječe i na zdravlje čovjeka.

Ovim putem pozivamo sve građane da nam se pridruže u obilježavanju značajnog datuma u očuvanju okoliša. Ekološke vrećice besplatne su za sve građane.

Također, akcija djeljenja vrećica nastavit će se i početkom 2019. godine na drugim lokacijama.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *