Međunarodni festival i natjecanje zborova Adriatic Pearl: dobitnici odnijeli nagradu od 2000 eura

171

Sinoć, (subota, 2. studenoga 2019.), na završnoj svečanosti održanoj u Hotelu Valamar Lacroma u Dubrovniku, objavljeni su rezultati i ime pobjednika prvoga izdanja Međunarodnog festivala i natjecanje zborova Adriatic Pearl u Dubrovniku. Od 30. listopada do 2. studenoga 2019. na dubrovačkim pozornicama nastupilo je ukupno 16 međunarodnih skupina na 41 koncertu.

Dobitnik je Velike nagrade (Grand Prize, Grand Prix) pjevački zbor Voices – Landesjugendchor Vorarlberg s dirigentom Oskarom Egleom iz Austrije. Pobjednik dobiva novčanu nagradu u iznosu od 2.000 eura.

Adriatic Pearl započeo je i završio prebrzo – preplavili su nas gostoljubivost u gradu, kao i gostoljubivost podupiratelja i partnera. Ovo je jedno od naših najboljih iskustava s novim festivalom i jedva čekamo da se vratimo i nastavimo ”, kaže Piroska Horváth, izvršna direktorica organizacije meeting music i direktorica festivala.

Valerija Fischbach, umjetnička voditeljica manifestacije, ističe: „Ispunjava me radost što mogu vidjeti sudionike različitih dobnih skupina kao važan dio naše zborske zajednice i svakodnevnoga života – moramo nastaviti dalje! Nadam se da ćemo se ponovno sresti na drugom izdanju 2021. godine! “

 

Rezultate po kategorijama možete pronaći ovdje

 

Organizatori se raduju 2. Adriatic Pearl festivalu koji će se održati od 27. do 31. listopada 2021. godine u Dubrovniku. Prijave za amaterske zborove bit će otvorene od srpnja 2020. godine.

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *