MINISTAR OTKRIO: Uskoro kreće izgradnja Pelješkog mosta!

309

Ministar mora, prometa i infrasturkture Oleg Butković kazao je danas kako se uskoro kreće s izgradnjom Pelješkog mosta, a da će se pri izradi zakona o pomorskom dobru paziti da to dobro i dalje ostane javno te da će uskoro doći do liberalizacije taksi usluga, pri čemu će svi morati raditi pod jednakim uvjetima.

Na pitanje novinara uoči početka sjednice užeg kabineta Vlade, ministar Butković kazao je da projekt izgradnje Pelješkog mosta ide prema planu.

– Natječaj za odabir izvođača radova ušao je u drugi stupanj i on je pri kraju. Početkom rujna predaju se ponude, nakon toga će se to u Hrvatskim cestama ocijeniti, a ukoliko ne bude žalbi, idemo prema potpisu ugovora i početku radova –  kazao je Butković.

Vezano uz Uber rekao je da će sigurno doći do liberalizacije taksi tržišta.

– Činjenica je da je u ovom trenutku dozvola jako malo, odnosno tržište je takvo da vapi za dodatnim dozvolama, licencama, tako da će do liberalizacije doći. Intencija izmjena Zakona o cestovnom prijevozu je ta da svi mogu raditi, ali pod jednakim uvjetima –  zaključio je ministar Butković.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *