Mladi eko aktivisti na Mljetu

372

Mladi ekoaktivisti Eko Omblići i volonteri Zelenog sunca zahvaljujući NP Mljet, GV line i Gradu Dubrovniku posjetili Nacionalni park Mljet.

“Uživali smo u prekrasnom danu i čarobnom Mljetu. Čim smo stigli u Nacionalni park dočekao nas je ravnatelj Ivan Sršen, a vodička Lucija, djelatnica NP, provela nas je otočićem Sveta Marija na Velikom jezeru. Čuli smo cijelu povijest Mljeta, obišli sve kulturno povijesne spomenike. Kupali smo se na brzacu i gotovo vrućem ljekovitom Malom jezeru, što je bio poseban doživljaj za naše najmlađe ekoaktiviste. Nakon vožnje kajacima po Velikom jezeru, te vožnje biciklima, teška srca smo se oprostili od lijepog Mljeta. Ovim putem zahvaljujemo i gospodinu Radulju koji već godinama našoj djeci besplatno ustupi kajake i bicikle.” kaže voditeljica Jadranka Šimunović.

Na Mljetu su mali ljubitelji prirode prodavali i svoje eko proizvode, jastučiće lavande i oslikane platnene vrećice i usvojili dupina Odiseja. Uz rekreacijsku vježbu Pozdrav Suncu, eko minute i eko poruke “Ne bacajte plastiku u naša mora i oceane”, djeca i voditelji su s None Ane pozdravili otok s izrekom “Nema ljeta bez Mljeta”.

 

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *