Molitveni programi u sklopu obilježavanja 25. obljetnice deblokade Dubrovnika

410

U sklopu proslave 25. obljetnice vojno-redarstvenih operacija oslobađanja juga Hrvatske u subotu, 28. listopada i nedjelju, 29. listopada u Dubrovniku će biti održane prigodne svečanosti.

 U subotu, 28. listopada, u organizaciji Dubrovačke biskupije molit će se križni put padinama Srđa. Pobožnost križnog puta počinje u 15 sati ispred prve postaje, a podno kamenog križa na Srđu molit će se molitva za pokojne. Pobožnost križnog puta predvodi dubrovački biskup mons. Mate Uzinić. U nedjelju, 29. listopada u sklopu službenog programa u 9.15 sati bit će položeni vijenci i upaljenje svijeće ispred Spomen-križa na groblju Boninovo. Molitvu će predvoditi vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj mons. Jure Bogdan.

U 10 sati misno slavlje u dubrovačkoj katedrali predvodit će predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić, koji je ostao s narodom u okupiranom Dubrovniku kao (tadašnji) dubrovački biskup i sam doživio njegovu deblokadu. Na misi će propovijedati vojni biskup Bogdan, a koncelebrirat će i  dubrovački biskup  Uzinić. Misu će prenositi Hrvatska televizija i Hrvatski radio.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *