MORE SVE LIJEČI: Talasoterapija – drevni tretman koji koristi snagu mora

408

Talasoterapija je drevni ljekoviti tretman koji svoja ljekovita svojstva pripisuje prirodnim ljekovitim svojstvima morske vode. Sama riječ skovana je u Francuskoj u 19. stoljeću prema grčkoj riječi “thalassa” koja predstavlja božicu mora ili more i “therapeia” koja znači ozdravljenje.

Sredinom 19. stoljeća su bogati građani i plemići putovali u Francusku kako bi “došli do vode”. Koliko je poznato, pronalazili su zagrijane vodene kupke s oceanskim algama i daleko od francuske obale. To su bili prvi centri za talasoterapiju.

Kome je namijenjena talasoterapija?

Sve se više ljudi okreće talasoterapiji zbog usporavanja i odgađanja znakova starenja. Također, ona je omiljeni tretman za smanjenje celulita. Klijenti s kroničnim upalama, artritisom, ekcemom, psorijazom ili anemijom imaju velike koristi od talasoterapije.
Talasoterapija se preporučuje svima, ali je primarno namijenjena onima koji pate zbog:
stresa, iscrpljenosti, bolesti srca i krvnih žila, reumatskih bolova ikožnih problema.

Kako djeluje talasoterapija?

Talasoterapija na prirodan i učinkovit način poboljšava krvnu cirkulaciju te tako, brzim premještanjem toksina u limfni sustav, ublažava upale u tijelu. Održati organizam u ravnoteži u 21. stoljeću je izazov otežan lošom prehranom, zagađenjem okoliša i stresom.

Minerale koji se nalaze u morskim algama, a među kojima su željezo, magnezij, natrij, kalij, jod, fosfor i kalcij, vaša koža lako apsorbira u krvotok bez probave. Kemijski sastav morske vode i morskih algi sličan je onome u našoj vlastitoj krvnoj plazmi.

Zbog toga ovi esencijalni minerali pomažu tijelu da upije velike koncentracije vitamina, aminokiselina i polisaharidnih šećera koji se nalaze u algama. Tako se vaš unutrašnji ocean dovodi u željenu ravnotežu. Jačanjem krvotoka pomaže i s detoksifikacijom.

Uranjanje tijela u morsku vodu zagrijanu na 33-37 °C u trajanju od najmanje 12 minuta, jednako je 20 sati provedenih u moru u normalnim uvjetima. Također, bazen od 100 litara, napunjen s 30 grama praha od algi ima 20 puta više joda, 3 puta više cinkova, 27 puta više mangana i 18 puta više željeza od samog mora.

Talasoterapija veže toksine kao što su teški metali (kadmij, živa, olovo i radioaktivni materijali), a osim utjecaja na cirkulaciju i upale, talasoterapija blagotvorno djeluje i na kožu. Ona vam može pomoći da učvrstite, tonirate i hidratizirate kožu.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *