MOST: Inzistiramo da nadležni dokažu kako će životinje sa Žarkovice biti zbrinute po najboljim standardima!

717
Povodom posjeta veterinarske inspekcije i policije u azil na Žarkovici te današnjeg odvođenja pasa nakon izvida, priopćenje je poslao i dubrovački Most, koje potpisuje gradski vijećnik Maro Kristić:
Svima je poznato u kakvim uvjetima već godinama djeluje sklonište za životinje na Žarkovici i koliko entuzijazma i ljubavi su uložile sestre Sambrailo i brojni volonteri koji u neljudskim uvjetima skrbe o napuštenim životinjama. Nažalost, uslijed spleta okolnosti za koji sve uključene strane snose po određeni dio odgovornosti, sklonište na Žarkovici se ponovno spominje u negativnom kontekstu i vraćamo se u neka prošla vremena za koja smo se nadali da se više nikada neće ponoviti.
Jučer i danas su na Žarkovici u tijeku inspekcijski izvidi i kriminalistička istraživanja te je potrebno dopustiti institucijama da u miru odrade svoj posao, no istovremeno osjećamo dužnost da apeliramo na iste da prema životinjama postupaju humano i u skladu sa zakonom.
Naime, s obzirom da se najavljuje odvođenje pasa u druga prihvatilišta na području Republike Hrvatske, inzistiramo da nadležni podastru javnosti sve dokaze o tome kako će, ukoliko do toga dođe životinje biti zbrinute po zakonskim standardima uz najbolju moguću skrb. U protivnom zahtijevamo da se ulože najveći mogući napori da se sklonište na Žarkovici dodatno opremi i da se osiguraju svi higijenski, zdravstveni i ostali standardi za ostanak životinja u istom do izgradnje novog azila s obzirom da se odgovornost za propuste kojih očito ima, zbog dugogodišnjeg nemara nadležnih ne može prevaliti na one koji rukovode azilom.Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *