MOZARA: Podnijeli smo prijavu protiv odgovornih osoba i projekta CGO Lučino razdolje!

624
Na Facebook stranici Nezavisne liste Dubrovačko primorje predsjednik Općinskog vijeća Vlaho Mozara je objavio tekst koji prenosimo u cijelosti:
Drage Primorke i primorci,
Projekt budućeg centra za gospodarenje otpadom predviđen je za izgradnju u Općini Dubrovačko primorje. Smješten je na lokaciji „Lučino razdolje“, platou kraj naselja Trnovica. Projekt je u posljednjim fazama planiranja i uskoro kreće s gradnjom.
Brojna tijela su kroz posljednjih 15 godina ukazivala na katastrofalne nedostatke u projektu budućeg CGO-a. Agencija za gospodarenje otpadom i Županija dubrovačko-neretvanska, kao nositelji projekta, oglušili su se na svaki prijedlog i kritiku.
Oglušili su se i na zahtjev Općina Ston i Dubrovačko primorje da se provede novo hidrogeološko trasiranje, kao i na zahtjev Općine Dubrovačko primorje za pisanim jamstvom za razvrstavanje otpada koji će ići na obradu u CGO.
Svaki pokušaj razumne komunikacije i pronalaska rješenja je propao.
Zbog svega navedenog preostalo nam je jedino da pokušamo srušiti cijeli projekt i tražiti odgovornost onih koji su nas doveli do ove točke s koje više nema povratka.
❗️Dana 22. kolovoza 2022. godine, u Ured europskog tužitelja (EPPO) podnijeli smo prijavu protiv odgovornih osoba kao i samog projekta CGO Lučino razdolje. Preostaje nam još samo nada da će naša prijava biti prihvaćena, istraga pokrenuta, a samovolja i toksični interesi zaustavljeni. Sretno nam svima!

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *