Može biti opasna po život: Ako u autu držite bocu vode, odmah je bacite

741

Tijekom ljetnih dana svaki bi vozač trebao imati barem jednu bocu vode u automobilu. No, jeste li znali da obična boca vode može biti opasna po život?

Vrući ljetni dani su pred nama, a vatrogasci su odlučili svim vozačima pokazati kako boca vode u automobilu može izazvati požar.

Boca puna vode može pojačati sunčevu svjetlost i u najgorem slučaju izazvati požar. Američki vatrogasci snimili su video u kojem upozoravaju vozače na ovu neželjenu i opasnu situaciju. U njemu su pokazali kako se list papira može zapaliti te upozorili da se isto može dogoditi i s drugim zapaljivim materijalima.

Vatrogasci ističu da ako automobil provede dva i pol sata na suncu bez upaljene klime, temperatura u njemu može biti i do 88 posto viša od vanjske.

Osim problema s požarom, valja napomenuti i da nepropisno postavljena boca u automobilu može predstavljati opasnost za vozača i njegove putnike. Kako piše Auto Klub, ako automobil vozi brzinom od 60 km/h i naglo zakoči, boca od jedne litre imala bi silu od 60 kilograma, poput projektila. povećati sunčevu svjetlost i u najgorem slučaju izazvati požar. Američki vatrogasci snimili su video u kojem upozoravaju vozače na ovu neželjenu i opasnu situaciju. U njemu su pokazali kako se list papira može zapaliti te upozorili da se isto može dogoditi i s drugim zapaljivim materijalima.

poslovni.hr
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *