Mudrost tijela – plesna radionica 5Ritmova

141

Dobrodošli smo pokrenuti se i slušati svoj dah, te pustiti da nam tijelo priča svoju priču i rađa svoj ples. Mapa 5Ritmova otvara prostor za “koreografiju koju stvarate sami” – nema zadanih koraka klasičnog plesa, nego nam daje smjernice za izražajnu kreativnost. Plešući Ritmove proširujemo prisutnost i povezanost sa tijelom, oslobađajući prostor za nove doživljaje, suptilne susrete i za “povratak nazad sebi”.

Kroz temu MUDROST TIJELA istraživati ćemo kako nas određeni dijelovi tijela podržavaju u svakodnevici i koje nam poruke nose o trenutnom kretanju kroz život. Tijelo poput glasnika neprestano komunicira sa nama, no koliko si zaista dozvolimo jasno čuti te poruke? Koje priče skrivaju naša stopala, kukovi, glava, ruke i dah?
Kroz pokret na jednostavan i prirodan način, učimo slušati poruke koje nose naši dijelovi tijela. Kretanjem tijela kroz mapu ritmova postajemo budniji u tijelu, vraća nam se životnost i otkriva smjer kojim želimo ići, pomaže nam rastopiti misaone strukture koje nam stoje na putu, i otvoriti dublje put dahu koji nas povezuje sa svime, tako i sa nebrojenim mogućnostima koje spavaju unutar nas.

Radionica je dobra vježba za svaku promjenu koju namjeravate napraviti u životu, istraživati ćemo mogućnosti kako to napraviti u skladu sa sobom, svojim ritmom i tempom.

Prethodno plesno iskustvo nije potrebno i svi su dobrodošli

SUBOTA 29.2., od 17:00 do 20:00

Hotel Lapad, dvorana “Mala Venezia”, Lapadska obala 37, DUBROVNIK

CIJENE:
130 kn redovna cijena;
100 kn studenti, umirovljenici, nezaposleni;
100 kn za ranu prijavu do srijede 26.02.

INFO I PRIJAVE: Ivana, 099 6190508, i.zednicek@gmail.com

Prijave su obavezne! Molimo popuniti on-line prijavnicu ( na linku dolje)

https://docs.google.com/forms/d/1caBtw_FIoJwOziTKjKL0sxyNJKKyg7XlbFI9WFx-JPA/edit

**********************************
o plesnoj metodi 5Ritmova

Metodu pokreta 5 Ritmova®utemeljila je Gabrielle Roth, a danas metodu prakticiraju deseci tisuća ljudi diljem svijeta. To je filozofija, pogled na život, umjetnost izražavanja i dinamična praksa pokreta ukorijenjena u načelu koje kaže da se naša psiha sama iscjeljuje ako se pokrenemo. Moćna i jednostavna meditacija u pokretu koju svatko bez obzira na dob, veličinu, sposobnosti ili fizička ograničenja – može prakticirati.

Mapa 5Ritmova (Tečni, Stakato, Kaos, Lirski, Duboka tišina) – nema zadanih koraka klasičnog plesa, nego nam daje smjernice za izražajnu kreativnost. Pokretanjem tijela, budimo vlastitu osjećajnu dimenziju, umirujemo um, razvijamo svjesnost o trenutku i doživljavamo naše prirodno stanje. Mape su vodič za samoistraživanje kroz pokret koji nas vodi na putovanje kroz vlastitu unutrašnju divljinu.

**********************************

Voditeljica radionice je Romana Soldo, certificirana učiteljica 5 Ritmova.
Plesom i pokretom se bavi 20 godina, edukaciju za ovu metodu završila je u SAD-u.
“Traganje za izražajem koji me čini cjelovitom vodilo me kroz razne plesne škole, edukacije, meditativne i duhovne prakse.Susret sa ovom praksom naučio me kako da se maknem samoj sebi sa puta, na jednostavan i prirodan način kroz pokret, uvidim da su tijelo i vlastita energija ~ najbolji učitelji.
U ovom radu želja mi je i namjera stvoriti prostor u kojem slušamo i čujemo što nam tijelo govori, na taj se način u vlastitom ritmu ponovo povezujemo sa sobom, postajemo spontani, autentični i prisutni za svoju istinu kakva god da ona bila.”

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *