MUP potpisao dva sporazuma sufinanciranja s Gradom Dubrovnikom

210

Održavanje sigurnosti i javnog reda i mira jedna je od ključnih potreba policije i svake jedinice lokalne samouprave. Vodeći se tim zajedničkim interesom danas su Konavoskom salonu Grada Dubrovnika ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković potpisali dva sporazuma i to Ugovor o kapitalnoj pomoći za obnovu Policijske postaje Dubrovnik i Sporazum o financiranju smještaja policijskih službenika.

Prvim Ugovorom regulirana je kapitalna pomoć kojom Grad Dubrovnik sa 600 tisuća kuna omogućuje sanaciju i adaptaciju prizemlja Policijske postaje Dubrovnik, dok u isto vrijeme Ministarstvo unutarnjih poslova radi na projektnoj dokumentaciji kako bi se kroz sudjelovanje u Programu energetske obnove u zgradama javnog sektora, obnovio vanjski izgled zgrade.

Drugi sporazum regulira subvencioniranje stambeno-podstanarskog smještaja policijskim službenicima koji rade na području Dubrovnika, a koji porijeklom nisu s područja Dubrovačko-neretvanske županije i nemaju trajno riješeno stambeno pitanje.

Gradonačelnik Franković je kazao da se ovo sufinanciranje treba gledati kao turistički aspekt, s jedne strane sigurnosti, a s druge strane uslužnosti naše policije, koja će adaptacijom prostora Policijske postaje Dubrovnik zasigurno podići razinu usluge, dok je cilj druge donacije sufinanciranjem smještaja policijskih službenika, koji dolaze s drugih područja van naše Županije, olakšati materijalne prilike i time poboljšati kvalitetu života, a ujedno i profesionalnog rada policijskih službenika koji rade na administrativnom području Grada Dubrovnika.

– Činjenica da iz godine u godinu bilježimo rast dolaska stranih gostiju je dobrim dijelom utemeljena na tome da je Hrvatska percipirana kao sigurna turistička destinacija. Ta sigurnost ne dolazi sama od sebe, o toj sigurnosti netko brine, u prvom redu brinu policijske službenice i službenici diljem Republike Hrvatske – istaknuo je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Zahvalio se gradonačelniku Frankoviću na razumijevanju, jer bi ulaganje u policijske objekte gdje za to postoji potreba, bila preveliko opterećenje za proračun Ministarstva unutarnjih poslova. Upravo iz tog razloga krenulo se u razgovore s jedinicama lokalnih samouprava koji realno iz svojih proračuna mogu pomoći policiji s ovakvim donacijama te je ovo, nakon Novalje, drugi ugovor ove vrste, kojim se ostvaruje nova sinergija i novi smjer suradnje ministarstava i gradova i općina diljem Hrvatske.

Potpisanim sporazumima očekuju se benefiti bolje policijske usluge i zadovoljstva naših građana, ali i brojnih gostiju koji uživaju u prirodnim ljepotama i povijesnim znamenitostima Dubrovnika.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *