Najava gostovanja predstave “Pogledajme” u Art radionici Lazareti

248

Udruga djelovanja u kulturi Arterarij u suradnji s Art radionicom Lazareti najavljuje gostovanje nagrađivane predstave POGLEDAJME 25. srpnja u 21:00 u privremenom dvorištu ARL na adresi Frana Supila 8 u Dubrovniku. Radi se o autorskom projektu Romana Nikolića u suradnji s izvođačem/icom Sindirelom Bobarić i Sinišom Senadom Musićem. Predstava je osvojila Nagradu hrvatskog glumišta za Izniman doprinos kazališnoj umjetnosti 2017.
Arterarij je usmjeren na uključivanje predstavnika marginaliziranih i stigmatiziranih grupa u umjetničke produkcije. Njegov cilj nije propaganda, već otvaranje umjetničkog prostora;demokratizacija produkcije; razbijanje granica i staklenih stropova. Arterarij izaziva status quo u društvu radom na promjenama u svom sektoru. Ova produkcija istražuje i progovara o identitetu, društvenim odnosima temeljenima na percepciji identiteta te utjecaju kojeg uska percepcija identiteta uokvirena u predrasude ostavlja na društvene subjekte. Ova produkcija čini sasvim evidentnim ono što nas spaja, a ironizira, problematizira i prikazom posljedica kritizira ono što nas, naizgled, razdvaja.
„Učestalim preobražajima prostora gledanja stalno se mijenja položaj publike u tom prostoru, pa tako i njezin odnos spram izvedbe, odnosno svijest o onome što se u određenom trenutku na sceni prikazuje i/ili pripovijeda koja nas tjera da tijekom gledanja pogledajme uistinu pogledamo, tj. sagledamo iz što je više moguće različitih uglova i ne dopuštajući da se uljuljkamo u samo jednoj i/ili jednostavnoj promatračkoj poziciji.“ ( Hana Sirovica, Kulturpunkt)
„Pogledajme’ na fin se način poigrava i ironizira naše zablude i naše strahove kada su u pitanju shvaćanje identiteta i njegove granice, tko je tko, kako na druge gledamo i što nam se na njima čini prihvatljivim a što ne.“ ( Bojan Munjin, Novosti)

Autorski tim:
dramaturgija: Mila Pavićević
scenski pokret: Zrinka Lukčec Kiko
scena i kostimi: Zdravka Ivandija Kirigin
video: Selma Selman
glazba i izbor glazbe: Damir Šimunović
svjetlo: Marino Frankola
Projekt je realiziran uz podršku Ministarstva kulture RH.

Program Scena Karantrena ARL 2018. Godine održava se potporom MInistarstva kulture RH,Grada Dubrovnika I Županije Dubrovačko-neretvanske. Rad i djelovanje ARL podržavaju I omogućuju Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva i Zaklada kultura nova. Hvala!
Ulaznice po cijeni od 40 kn mogu se kupiti sat vremena prije početka predstave na ulazu.
Informacije I rezervacije: arl@du.t-com.hr i na FB stranici ARL@ARL.Dbk

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *