Nakon duge i teške bolesti preminuo Žan Žanetić

603

Nakon duge i teške bolesti preminuo je dragovoljac Domovinskog rata, dubrovački branitelj Žan Žanetić.

“Žan je bio veliki prijatelj i ljudina, njegov odlazak je ogroman gubitak za sve nas. Obitelji, suborcima i prijateljima izražavamo sućut. Žane prijatelju neka ti je vječna slava i hvala. Živjeti ćeš dok i mi živimo”, napisao je Braco Elezović, u Facebook grupi Branitelji Dubrovnika,  a na svom profilu dodao: “

“Malo je ljudi o kojima želim napisat neku riječ. Jedan od njih je Žan Žanetić, prijatelj, ljudina, dragovoljac, branitelj, čovjek koji se u životu nije štedio. Bio veliki fajter, kako u ratu, tako i u miru. Bio je i nasljednik dubrovačke plemićke obitelji Gozze čija je imovina oduzeta za vrijeme komunističke Jugoslavije. Žan se nije predavao nego je sudskim putem ishodovao povrat jednog dijela nepravedno oduzete imovine, a kada je imovinu dobio nazad bio je spreman pokloniti veliki komad zemlje na Pelješcu za gradnju apartmana vukovarskim braniteljima i stradalnicima. Takav čovjek je bio Žan. Cijenio je i volio branitelje i Domovinski rat i bio je spreman učiniti sve kako bi pomogao onima kojima je pomoć bila najpotrebnija.

Iz svih bitaka je Žan izlazio kao pobjednik, ali danas je nakon duge i teške bolesti izgubio svoju prvu i najtežu bitku. Malo je reći da sam tužan. Žane ljudino neka ti je vječna slava i hvala. Počivaj u miru Božjem.”

Sprovod Žanu će se održati u petak 25. siječnja u 15 sati na groblju svetog Mihajla.

Redakcija Dubrovnik INsidera izražava sućut obitelji i prijateljima.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *