Nakon susreta u Šibeniku, neki hrvatski misionari dolaze u Dubrovnik

444

Godišnji susret hrvatskih misionara i misionarki ovoga tjedna se održavao u Šibeniku. Nakon tog susreta misionari i misionarke koji su iz raznih dijelova svijeta došli u domovinu, posjećivat će i druge krajeva, prema svojim željama i planovima. Neki od dolaze i na područje Dubrovačke biskupije.
 
Fra Ivica Vrbić iz Bolivije, kapucin misionar, od 6. do 9. srpnja boravit će u kapucinskom samostanu u Gospinom polju. U nedjelju, 9. srpnja predvodit će mise u 9 i 11 sati u crkvi Gospe od Milosrđa, a nakon mise u 9 sati govorit će o misijama u Boliviji te će prikazati fotografije tih ljudi i krajeva. Obilaskom samostana želi osobno zahvaliti vjernicima koji materijalno i molitveno pomažu misijama na kojima on djeluje.
 
U župi sv. Petra na Boninovu u nedjelju, 9. srpnja boravit će s. Augustina Nikolić, pripadnica Družbe sestara milosrdnica Sv. Vinka Paulskog. Ona je 2011. godine zajedno sa sestrama milosrdnicama pošla na Salomonske Otoke ostvarujući tako svoju životnu želju biti misionarka. S. Augustina predstavit će rad sestara u ovoj misiji, a vjernici se pozivaju da im, koliko mogu, pomognu u njihovu misijskom poslanju.
 
U župu sv. Mihajla na Lapadu dolazi pater Tomislav Mesić iz Tanzanije. U Dubrovnik dolazi ponajprije kako bi osobno zahvalio svima koji su sudjelovali u akciji “Kap vode – ocean ljubavi”. Pater Mesić će u nedjelju, 9. srpnja predvoditi mise u 9 i 20 sati u crkvi sv. Mihajla na Lapadu, a u svojim propovijedima vjernicima će ispričati više o svome misionarskom životu u Africi.
 
Župa sv. Mihajla pokrenula je u studenom prošle godine veliku humanitarnu akciju “Dubrovnik za Afriku: Kap vode – ocean ljubavi”. Cilj ove akcije je prikupljanje novčane pomoći za izgradnju vodoopskrbnog sustava u selima župe sv. Franje Asiškog u Monduli Juu u sjevernoj Tanzaniji, gdje pater Mesić djeluje. Vodoopskrbni sustav koji se planira izgraditi od smrti će spasiti siromašno stanovništvo koje se mjesecima bori s velikim sušama i bolestima (tifus, dizenterija i malarija), a koje svakodnevno odnose veliki broj ljudskih života, posebno djece. Vrijednost investicije je 30.000 eura, a akciju su podržali Grad Dubrovnik, Dubrovačko-neretvanska županija, te Dubrovačka televizija kao službeni medijski pokrovitelj. Dosad je prikupljeno gotovo 150.000 kuna – dvije trećine potrebnog iznosa.
 
 
Podsjetimo, 28. susret hrvatskih misionara i misionarki održan je prošlog ljeta u Dubrovniku.
 
dubrovačka-biskupija.h
r

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *