NAPOKON// Privremeni azil na Grabovici spreman je za useljenje prvih 35 štićenika

791
Na Facebook stranici Adopt Zarkovica Dogs objavili su kako je privremeni azil na Grabovici spreman za useljenje prvih 35 štićenika.
Objavu prenosimo u cijelosti:
S velikim uzbuđenjem provodimo zadnje dane na Žarkovici i nestrpljivo čekamo selidbu ?
Privremeni azil na Grabovici spreman je za useljenje prvih 35 štićenika, a s obzirom da je zahtjev za registraciju predan, pitanje je dana kada će komisija doći u nadzor i izdati rješenje.
Privremeni azil nastao je iz hitne potrebe za smještajem preostalih pasa sa Žarkovice s obzirom na to da uskoro ističe krajnji rok, a služit će kao utočište svim nezbrinutim psima u Dubrovniku i ugovorenim općinama do izgradnje planiranog azila za koji je prošle godine ishodovana građevinska dozvola.
Trenutno sklonište upravo je zbog hitnosti montažnog tipa, a sve postavljeno iskoristit će se budućem azilu koji je planiran na velikom obuhvatu terena i za čiju izgradnju će trebati duži period vremena.
Sklonište je rađeno sukladno uvjetima koji su propisani u Pravilniku kojem moraju udovoljavati skloništa te će moći smjestiti oko 75 pasa, ali dozvoljeni kapacitet će tek utvrditi komisija nakon izlaska na teren.
Trinaest većih smještajnih jedinica za pse sastoji se od kontejnera s ispustima, te imaju mogućnost klimatizacije, pa će u njima prvenstveno boraviti stari, bolesni i slabi psi, te štenci. Za ostalih devet smještajnih jedinica izrađuju se kućice od termopanela po mjeri kako bi bile smještene unutar konstrukcije koja služi kao zaklon od nepovoljnih vremenskih uvjeta. Još tri manja natkrivena boksa namjenjena su za nezdružljive pse, a u ograđenom ispustu od 800 kvadrata protezat će se šapice i igrati svaki dan dva puta.
Karantena, prostor za njegu pasa i pripremu hrane, prostorije za prijem stranaka i veterinarski prostor sastavni su dio skloništa, a u planu za iduću godinu je opremanje ambulante i osnivanje veterinarske službe u skloništu.
O životinjama će se skrbiti sedam dana u tjednu u dvije smjene te će sklonište biti otvoreno za posjetitelje i volontere svakim danom, a svi ostali moći će pratiti rad putem društvenih mreža i ostalih medija. Svaki radni proces bit će usmjeren na dobrobit životinja na skrbi i kvalitetna udomljenja jer nijedno sklonište ne može biti dobro mjesto za život psa kojemu je jedino pravo mjesto uz svog zauvijek čovjeka.
Osim skrbi za životinje sklonište će provoditi program edukacija kako bi široj javnosti približili ideju o odgovornom vlasništvu, udomljavanju životinja i o mogućnostima volontiranja. Aktivno će se provoditi program kastracija slobodnoživućih maca u suradnji s volonterima koji to već godinama predano rade.
Iako će preseljenje pasa značiti kraj ovog projekta, ujedno će to biti i početak jedne nove priče koju treba tek ispisati. Jako je puno posla ispred nas ali velika podrška koja stiže sa svih strana svakako je vjetar u jedra koja nas guraju da plovimo naprijed ⛵
Ta ista podrška pomogla nam je da sa Žarkovice zajedničkim snagama u svoje zauvijek domove pošaljemo 162 psa, i nađemo smještaje ostalima koji su još na skrbi hrvatskih i stranih udruga.
S obzirom da je duži tekst, a čini nam se da samo dežurni mrzitelji čitaju do kraja i precizno seciraju svaku rečenicu ide jedna poruka i za njih – najlakše je biti skeptičan i negativan jer to je savršeno opravdanje za ne raditi ništa ✌️
Za kraj samo pozitivno, pa ide jedno ogromno hvala ♥️ svima koji su pomogli i bili tu kad je trebalo, pogotovo našim udomiteljima, ali i svima koji su sherali objave, primali pse na smještaje, oglašavali, vozili, liječili i na bilo koji način pomogli.
Stay tuned!Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *