NAŠ POZNATI BARMEN JE I SLIKAR Leo Bautović izlaže u francuskom Compigneu

2125

Na Dan svetog Nikole, 6. prosinca ove godine u Compiegneu nedaleko od Pariza otvorena je izložba sakralne umjetnosti Festival d’Art Sacre du Compiegne na kojoj je s dvije slike sudjelovao i naš sugrađanin, umjetnik Leo Bautović. Inače poznatiji po brojnim nagradama i uspjesima kao barmen, Leo je na ovoj izložbi sudjelovao pod mentorstvom renomiranog hrvatskog slikara kapetana Stjepka Mamića koji je i međunarodni kurator ove izložbe. Ukupno 700 radova, slika i skulptura 300 umjetnika iz Francuske i još 21 zemlje iz cijelog svijeta izložilo je u crkvi St. Nicolas u Compiegneu.

Leo se slikanjem ozbiljnije počeo baviti 2007. godine, nakon čega je sudjelovao u nekoliko skupnih izložbi i slikarskih kolonija. Njegovi radovi objavljeni su nekoliko umjetničkih knjiga, kao što su: International Contemporary Artists, Volume X, 2015, The First Berliner Art Book,2016,  Inspiration: International Art Book, Contemporary Masters Collection, 2017.
Sudjelovanje na ovoj izložbi još je jedna potvrda Leovog slikarskog umijeća, a jednako tako i odličnog rada Mamićeve udruge Stjepko Art čiji je Leo član.Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *