Nastavlja se izmjena oštećenih poklopaca šahtova na gradskim prometnicama

495

Vodovod Dubrovnik u suradnji s nadležnim odjelom Grada Dubrovnika ovih dana nastavlja s rekonstrukcijom i ugradnjom poklopca šahta nove generacije koji za cilj imaju smanjenjenje oštećenja kolnika i buke uslijed prelaska motornih vozila.

Tijekom jučerašnjeg dana poklopci su izmijenjeni na dijelu prometnice u ulici Obale pape Ivana Pavla II, u Ulici branitelja Dubrovnika, a u nadolazećim danima uslijedit će rekonstrukcija i ugradnja poklopaca u Ulici od Izvora u Novoj Mokošici, Ulici Frana Supila te Ulici od Batale.

U nadolazećem razdoblju detektirat će se i ostali šahtovi na javnim prometnicama koje bi trebalo zamijeniti.

Podsjetimo, rekonstrukcija i ugradnja novih poklopaca pokrenuta je nakon zaprimanja većeg broja pritužbi građana na buku koju su stvarali automobili prilikom prelaska preko oštećenih šahtova.

Rješenje je pronađeno u modernoj verziji poklopca koja može podnijeti opterećenje do 40 tona i samim time izdržati napore dubrovačkih prometnica kroz višegodišnje razdoblje. Ujedno ovo rješenje, kroz korištenje modernih materijala u njegovoj izvedbi i rekonstrukciji samog šahta, omogućuje da se isti napravi u roku od 5 do maksimalno 10 sati, a što će rezultirati značajno kraćim vremenom izmjene oštećenih šahtova i minimalnim ometanjima odvijanja prometa.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *