NAUČITE SVOJE ŠKOLARCE: Zdrava prehrana uvelike utječe na njihove sposobnosti

433

Orašasti plodovi, integralne žitarice, voće i povrće izuzetno su važni za mentalne funkcije djece, za razvoj mozga i koncentraciju, a isto tako i za usvajanje zdravih prehrambenih navika.

Početak školske godine uzbudljiv je i za roditelje i za djecu, osobito prvašiće. Osim radnih navika, za uspjeh u školi, važne su i prehrambene navike. Kako bi vaš školarac bio dobar učenik, učite ga već od malih nogu zdravoj prehrani koja će dugoročno imati pozitivni učinak na njegovo zdravlje.

Ukoliko mu za školu pripremate užinu, zaboravite na gotove energetske pločice, grickalice ili bilo što slično. “Voće i povrće može biti odbojno djeci, za razliku od čokolada i bombona te je izazov naučiti ih da jedu zdravo. Kako biste u tome uspjeli već od malih nogu servirajte im sezonsko voće i povrće. Uporno i svakodnevno”, kaže nutricionistica Jessica Buschmann.

Zdrava prehrana uvelike utječe na mentalne vještine djece. Poboljšava njihovu sposobnost učenja i pamćenja te koncentracije. Školska užina stoga treba uključivati najmanje tri od pet grupa hrane. Ako niste sigurni je li obrok koji ste pripremili vaše školarcu zdrav, pogledajte kako izgleda. Trebao bi sadržavati nijanse smeđe, zelene i crvene boje.

Osnovni sastojci zdravog doručka su integralne žitarice, voće, povrće, orašasti plodovi te voda umjesto kupovnog soka. Djeca su jako osjetljiva na šećer koji jako utječe na koncentraciju. Zdrav obrok ne sadrži puno šećera, osobito ne rafiniranog.

Jedan od trikova koji će pomoći u tome da vaše dijete pojede zdravi obrok, jest taj da ga uključite u njegovu pripremu. Birajte zajedno namirnice i zajedno ih pripremajte


IZVOR: životistil.rtl.hr

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *