‘Nećemo prodavati violine da bivšem šefu damo 900.000 kn’

415
POBIJEDIO: Pero Šiša tužio je 2012. Dubrovački simfonijski orkestar zbog nezakonitog otkaza. DSO je podmirio dio duga prema bivšem ravnatelju Šiši. Milat, koji sad vodi orkestar, kaže kako posluju normalno piše 24sata.hr

Moja borba je trajala pet godina i deset dana. To me je psihički uništilo, ali nisam dao da me gaze, rekao je Pero Šiša, bivši ravnatelj Dubrovačkog simfonijskog orkestra, nakon pobjede u sporu s tom javnom ustanovom.

Kad je 2012. orkestru predao kandidaturu za ravnatelja DSO-a, uz podršku struke i upravnog vijeća, Gradsko vijeće, kaže Šiša, za ravnatelja je odabralo Damira Milata. Upozorivši ih kako je to nezakonito imenovanje, odlučio ih je tužiti. Nakon dva mjeseca dobio je rješenje o prekidu radnog odnosa.

– Ne znam zašto sam dobio prekid rada – rekao nam je Šiša. Zbog toga je pokrenuo građanski spor na Općinskom sudu u Dubrovniku. U konačnici mu je Dubrovački simfonijski orekstar dužan oko 900.000 kuna, a iznos od 536.000 kuna podmirili su mu prije osam dana nakon što im je zaprijetio ovrhom.

– Na ime predmeta Pero Šiša je Gradsko vijeće orkestru prije mjesec dana odobrilo 900.000 kuna, što odgovara mojim potraživanjima. Sad se ja pitam zašto novac za mene ide iz gradskog proračuna, a ne iz džepova onih koji su za ovo krivi – istaknuo je.

Ravnatelj Damir Milat rekao nam je kako je Šiša vraćen na posao sredinom prosinca 2017. Bez obzira na situaciju, kaže kako orkestar obavlja sve svoje obaveze.

– Odvijanje programa nije upitno zbog ove situacije, jednako kao ni prodaja instrumenata. Zaposlenici nemaju razloga biti u strahu od neisplate plaće – rekao je Milat. Šiša kaže kako kandidatura za treći mandat ravnatelja DSO-a nije isključiva, ali da treba dobro razmisliti.

Više pročitajte na 24sata.hr


TAG


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *