NEKIMA JE NEZAMISLIVO: Evo zašto je dobro spavati s čarapama!

357

Nekima je to jedna od najgorih stvari koje mogu zamisliti, posebno ako večer uključuje romatniku, a nekima je to dodatak bez kojeg ne idu u krevet. 

Od sada imate znanstvenu potvrdu, ako uživate spavati s čarapama jer topla stopala tijekom noći utječu na kvalitetu sna.

Grijanjem stopala šire se krvne žile što je mozgu signal da je vrijeme za spavanje. Točnije, kada se one prošire u stopalima i dlanovima, toplina se širi tijelom koje je zatim spremno za spavanje.Znači, ako su vam stopala topla tijekom noći, imat ćete manje problema sa spavanjem i sigurno ćete lakše zaspati. Studija koju je objavio International Weekly Journal of Science čak govori da se sa čarapama na nogama zaspi i do 15 minuta ranije.
Osim dužeg i kvalitetnijeg sna, ovaj odjevni komad u krevetu pomaže i kod valunga, pozitivno utječe na suhu kožu stopala i pospješuje orgazme. Stoga, vrijedi barem razmisliti.

HLADNOĆA BLOKIRA CIRKULACIJU

S ovim rezultatima odavno se slaže i tradicionalna kineska medicina koja se fokusira na bolju cirkulaciju. Hladna stopala iz tijela “sišu” energiju što remeti protok životne energije qi.
Hladnoća općenito blokira cirkulaciju, dok ju toplina potiče. Također, zbog stagnacije u hladnoći lako može doći do različite boli.

Primjer je Raynaudova bolest, stanje koje uzrokuje da neka područja tijela poput prstiju na rukama postanu hladni ili da otupe na osjet, kao reakcija na niske temperature ili stres. Manje arterije koje opskrbljuju kožu krvlju postaju uske te samim time ogrničavaju cirkulaciju.

 

izvor: zadovoljna.hr

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *