NESLUŽBENO DOZNAJEMO: Jadran Barač jedini kandidat za predsjednika dubrovačkog SDP-a?

676

S današnjim datumom, 14.studenog zatvoreno je prikupljanje kandidatura za predsjednika, potpredsjednika dubrovačkog SDP-a te gradskog odbora te stranke. 

Neslužbeno doznajemo da jedini kandidat za predsjednika dubrovačkog SDP-a je mladi stranački čovjek Jadran Barač koji je na prošlim gradskim izborima bio kandidat za zamjenika gradonačelnika. Jadran Barač završio je Fakultet strojarstva u Zagrebu te nosi titulu magistra strojarstva. Također  je sportaš, nositelj crnog pojasa u karateu te osvajač mnogih domaćih i inozemnih odličja. Trenutno je zaposlenik gradskog komunalnog poduzeća Vodovod u poslovima razvoja.

Kandidati za potpredsjednika su Davor Mrša i Roni Mladinić.

Roni Mladinić je završio pomorski i ekonomski fakultet te je ujedno magistar ekonomije. Aktivno se bavio sportom i veslanjem, a 1994.godine dobio je nagradu grada Dubrovnka kao najbolji sportaš, bio je sedmi na svjetskom juniorskom natjecanju u veslanju. Roni radi u maloprodaji INE.

Davor Mrša kandidat za potpredsjednika dubrovačkog SDP-a završio je poslovno računarstvo u Dubrovniku te time nosi titulu magistra inženjera računarstva, a zaposlenik je privatne tvrtke Laus CC. Jedan je od mlađih članova SDP-a, bio je najmlađi član te stranke u zadnjem sazivu  gradskog vijeća, a može se pohvaliti kao jedan od aktivnijih vijećnika. Također, nedavno je postao i otac. 

Kao jedinom prijavljenom kandidatu za predsjednika, već se može reći kako je Jadran Barač novi predsjednik dubrovačkog SDP-a, dok će se za potpredsjednika stranke znati tek 2.prosinca kad će biti i izborna konvencija, pa ćemo tek tad sa sigurnošću znati tko je potpredsjednik stranke, Mrša ili Mladinić. 

Barača i budućeg potpredsjednika čekaju veliki problemi koji su se godinama nagomilavali u stranci, podjeljenost članova na naše i vaše, odlazak velikog broja mladih ljudi iz stranke, pasivnost i apatija starijih članova, najlošiji izborni rezultati te još puno toga. Koliko će biti uspješni ovisi o njima, o podršci koju trebaju od svih članova gradske organizacije i konačno od podrške centralnog SDP-a. U SDP-u treba zavladati mir i slaganje, jer ako se međusobno ne počnu slagati i podržavati možemo reći da se SDP-u bliži kraj i to ne samo dubrovačkom.

Vrijeme je da SDP-ovci prestanu sami sebi pilati granu na kojoj sjede.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *