Niko Kapetanić o gubitku parkinga u Žuljanskoj ulici: 50 mjesta nije malo, ali građane bih uputio na Radeljević koji ima 150 mjesta

472

Iz Sanitata su jučer poslali obavijest kako već za dva dana neće biti moguće korištenje parkirališta u Žuljanskoj ulici, budući kako je navedeno parkiralište u privatnom vlasništvu. Direktor Sanitata Dubrovnik Niko Kapetanić, objasnio je kako je došlo do ove odluke.

– Danas u ponoć prestaje najam, a razlog je opravdan. Sanitat je prije nekih godinu dana sklopio ugovor s jednom tvrtkom o korištenju parkinga na ovoj površini. Počelo je s nekih 30-ak mjesta, skoro pa i 50. Naša stranka koja je supotpisnik ugovora je otkazala to. Oni će graditi poslovno-stambenu zgradu i mjesta za parking sada više neće biti. Tih 50 mjesta nije malo u tom važnom poslovnom središtu grada, ali građane bih uputio na parking u Radeljeviću koji ima 150 mjesta, a ugovor s njima traje do polovice sljedeće godine – kazao je Kapetanić.

Na upit hoće li se ovo financijski negativno odraziti na poslovanje Sanitata, Kapetanić poručuje kako oni ovakvih parkirališta imaju još po gradu.

– Najpoznatije je ono nasuprot Ville Palme, zatim Radeljević i jedan mali ispod Splitskog puta. Svi ostali parkinzi, ukupno 2 tisuće mjesta su na javnim površinama i u skladu s gradskim odlukama – kaže Kapetanić.

Kako je Dubrovnik Insider jučer pisao, neslužbeno se doznaje kako će upravo na mjestu bivšeg parkirališta u Žuljanskoj ulici niknuti zgrada, odnosno poslovno-stambeni kompleks kojeg će graditi dubrovački poduzetnik Srećko Žunec skupa sa svojim zetom Ivanom Valentićem, sinom nekadašnjeg hrvatskog premijera Nikice Valentića. Inače Ivanu Valentiću vjenčani kum je najmlađi sin Ivice Todorića, Ivan Todorić.

Navodno je dozvola za gradnju već izdana.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *