Novčane kazne i oduzimanje javnih površina za četiri objekta!

354

Provodeći redovne aktivnosti nadzora korištenja javnih površina Komunalno redarstvo Grada Dubrovnika u nekoliko slučajeva utvrdilo je kršenja odredbi  Odluke o zakupu javnih površina (Službeni glasnik Grada Dubrovnika br. 01/14, 21715 i 03/16.). Prekršiteljima su temeljem članka 239. Prekršajnog zakona izdali obvezne prekršajne naloge.

Tvrtka With Photo d.o.o. kažnjena je novčanom kaznom od 10.000 kuna uz dodatnih 2.000 kuna za odgovornu osobu u pravnoj osobi jer su dana 3. travnja zauzeli javnu površinu na način da su na istu postavili 5 stolova i 10 stolica za potrebe ugostiteljskog objekta “Ding-Dong” u Vetranićevoj ulici, iako im je ugovorom o zakupu javne površine odobreno postavljanje 3 stola i 6 stolica, što je dva stola i 4 stolice više od odobrenog ugovorom.

Dana 29. ožujka utvrđeno je da je vlasnik objekta Koloseum zauzeo javnu površinu u ulici Uz Jezuite, odnosno dozvolio zauzimanje iste na način da je na javnu površinu mimo ugovora o zakupu postavio dodatni stol sa tri stolice. Vlasnik objekta Koloseum kažnjen je novčanom kaznom od 5.000 kuna.

Uz novčane kazne, ugostiteljskim objektima „Ding-Dong“ i „Koloseum“  izjavljeni su i otkazi ugovora o zakupu javnih površina na period od 7 dana, a otkazi su počeli teći od četvrtka, 4, travnja.

Djelatnici komunalnog redarstva dana 3. travnja novčano su kaznili i caffe bar „La Bodega“ (10.000 kuna + 2.000 kuna) i to radi oglašavanja putem zastava i strata bez valjanog odobrenja. Isti prekršaj također predviđa i privremeno oduzimanje javne površine, a otkaz ugovora o zakupu na 7 dana im je uručen danas, u petak, 5. travnja

Također, dana 29. ožujka novčana kazna od 10.000 kuna (+ 2.000 kuna odgovornoj osobi u pravnoj osobi) izdana je caffe baru „Mr. Good Life“ u ulici Uz Tabor radi počinjenog prekršaja zauzimanja javne površine bez ugovorenog zakupa iste.

Kako je i najavljeno na koordinacijskom sastanku na temu aktivnosti koje komunalna društva i nadležni gradski odjeli provode u okviru priprema za turističku sezonu Služba komunalnog redarstva nastavit će provoditi kontrolu pridržavanja Odluke o reklamiranju i Odluke o zakupu javnih površina kao i drugih srodnih odluka poput Odluke o načinu i vremenu obavljanja građevinskih radova. Tijekom lipnja i srpnja planira se pojačani nadzor korištenja pomorskog dobra sukladno koncesijskim odobrenjima.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *