NOVI DIREKTOR HTZ-a: Dubrovnik je perjanica hrvatskog turizma te njegov najveći brend

239

Turistička zajednica Dubrovačko-neretvanske županije održala je sjednicu Turističkog vijeća danas u hotelu  Valamar President Dubrovnik. Članovi Turističkog vijeća susreli su se s novim direktorom Hrvatske turističke zajednice, Kristjanom Staničićem. 

-Glavni ured turističke zajednice je odlučio da intezivira suradnju sa sustavom turističkih zajednica na terenu. Danas mi je izuzetna čast i zadovoljstvo što sam u Dubrovniku, a nismo ga slučajno odabrali kao prvu destinaciju obilaska. Svi znamo da je upravo Dubrovnik perjanica hrvatskog turizma te najveći turistički brend u Hrvatskoj – kazao je Staničić te dodao:  -Vrlo dobro je tabliran na svjetskoj turističkoj karti, a na nama leži odgovornost da zadržimo to i naravno  poboljšamo. U mom radu će biti kvalitetnija i intezivnija suradnja s terenom, ne samo sa sustavom turističkih zajednica već čitavim sektorom. 

No, Hrvatskim turističkim zajednicama osim što je u planu produžiti sezonu, žele poboljšati i pred i pod sezonu. 

-Pred nama je pod sezona. Ovogodišnja turistička sezona je do sad bila veoma uspješna, no treba pričekati kraj. U tom smislu leži odgovornost da taj trend zadržimo i u sljedećoj godini. U okviru naših aktivnosti smo pokrenuli produženje turističke sezone,a naglasak je na pred i pod sezoni. Iz tih razloga smo raspisali dva javna poziva, javni poziv za udruženo oglasavanje i strateške projekte – kazao je Staničić. Veliki problem Dubrovnika kao turističke destinacije jest slaba povezanost zračne linije s ostatkom svijeta. No, članovi turističkog vijeća rade i na tome.

 -Sljedeći strateški cilj je naravno povećanje avio prijevoza u pred i pod sezoni. Proširenje mogućnosti dolaska u Hrvatsku s naglaskom na neka daleka tržišta poput Amerike ili istočna tržišta te reorganizacija sustava. vjerujem u uspješnu, kvalitetnu intezivnu suradnju i sa Dubrovačko-neretvanskom županijom, gradom Dubrovnikom te sustavom turističkih zajednica – kazao je novi direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić. 

Sastanka s novim direktorom Hrvatske turističke zajednice Staničićem te njegovih bitnih točaka dotakao se i župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić. 

-Razgovarali smo o stanju turizma u našoj Županiji, ali i o problemima koje evidentiramo u našem radu i kako ih razriješit. Posebno bih naglasio pitanje prometne povezanosti između zračne luke i Grada te zračne luke i drugih odredišta poput Korčule, Orebića, doline Neretve. Dobivena je i potpora za projekt kongresnog centra u Dubrovniku za koji se vjeruje da bi mogao biti jedan od najbitnijih elemenata produžavanja turističke sezone.

No, pričalo se i o velikim i nepodnošljivim gužvama na graničnim prijelazima. 

– Tu su i problemi na graničnim prijelazima, Zaton Doli – Klek, što će se riješit izgradnjom Pelješkog mosta, ali i na drugim graničnim prijelazima posebno prema Crnoj gori gdje naše agencije organiziraju izlete, a čekanja se produljuju i na nekoliko sati. A to su sve propisi Europske unije, no zajednički pokušavamo čekanje na granici smanjiti na sto manju moguću mjeru – kazao je župan Dobroslavić te nadodao kako se razgovarali i o drugim problemima, te da su zaključili da su na istom poslu te da zajedničkim naporima mogu postići još bolje rezultate. 

– No, i ova turistička sezona u našoj Županiji je donijela odlične rezultate, čak 15 % više dolazaka i noćenja, a to je sjajan rezultat kojeg treba i očuvati – zaključio je Dobroslavić.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *