Obavijest o posebnoj regulaciji prometa za subotu i nedjelju

343

Dvodnevnim programom, 28. i 29. listopada, svečano će se obilježiti 25. obljetnica vojno redarstvene operacije “Oslobađanje juga Hrvatske”.

Tijekom subote i nedjelje bit će uspostavljena privremena regulacija prometa te ovim putem molimo građane da poštuju upute redara i policijskih službenika na terenu i da se pridržavaju privremene regulacije prometa, te ih pozivamo na razumijevanje i strpljenje kako bi ova proslava protekla u što sigurnijem i dostojanstvenijem ozračju.

Sukladno donesenoj Odluci nadležnog ureda Grada Dubrovnika i suglasnosti PU Dubrovačko-neretvanske, obavještavamo sugrađane da će u subotu, 28. listopada, u vremenu od 9 do 9:45 sati zbog organizacije svečanog mimohoda vrijediti posebna prometna regulacija na idućim prometnicama: Lichtensteinov put (od hotela Rixos Libertas) – Ulica Iva Vojnovića – Ulica Pera Čingrije – Ulica branitelja Dubrovnika – Pile.

Istoga dana od 11:15 do 12:45 sati održat će se generalna proba svečanog mimohoda postrojbi. Privremena regulacija prometa bit će uspostavljena na idućim prometnicima i ulicama: Pile – Ulica branitelja Dubrovnika – Vukovarska ulica – Obala Stjepana Radića – Obala Ivana Pavla II.

U nedjelju, 29. listopada u vremenu od 07:45 do 08:45, zbog održavanja budnice ulicama Grada, Odluka o privremenoj regulaciji prometa vrijedit će za iduće ulice: ulica dr. Ante Starčevića (polazak sudionika ispred zgrade Policijske uprave Dubrovačko – neretvanske), Ulica branitelja Dubrovnika – Pile – povijesna jezgra.

Također, tijekom nedjelje u vremenu od 11:15 do 12:45 zbog održavanja svečanog mimohoda postrojbi Odluka o privremenoj regulaciji prometa vrijedit će za iduće ulice: Pile – Ulica branitelja Dubrovnika – Vukovarska ulica – Obala Stjepana Radića – Obala Ivana Pavla II.

U vrijeme zatvaranja prometnica obilazni pravac za sva vozila koja prometuju iz Splita i Mokošice prema Gradu Dubrovniku usmjeravati će se na Ilijinu glavicu, dok će se sva vozila koja prometuju iz Zagrebačke ulice i ulice Iza grada prema Pilama preusmjeravati preko ulice Petra Krešimira IV nadalje na ulicu II Dalmatinske brigade pa prema državnoj cesti D8.

Privremena regulacija prometa postavit će se u skladu s Zakonom o sigurnosti prometa na cestama (“Narodne novine” 67/08., 48/10., 74/11. i 80/13.) i Pravilnikom o prometnim znakovima, signalizaciji i opremi na cestama (“Narodne novine” 33/05., 64/05., 155/05. i 14/11.).

Privremenu prometnu signalizaciju i opremu koja će biti privremeno postavljena na javnu prometnu površinu postavlja ovlaštena tvrtka Tehnogradnja d.o.o.

Ovim putem, Grad Dubrovnik poziva sve sugrađane da se pridruže ovoj velikoj proslavi kako bismo dostojanstveno obilježili obljetnicu velike pobjede naših branitelja i junaka.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *