OBEĆANO ISPUNJENO! Prijedlozi DUSTRA-e u gradskom proračunu

252

Ministarstvo državne imovine odobrilo je DUSTRA-in prijedlog o dostupnosti javnosti državnih nekretnina. Riječ je o vili Čingrija koja je do sada bila ograđena i pod zaštitarskim nadzorom. Time je većini građana bio onemogućen ulazak u vilu. Za realizaciju DUSTRA-inog prijedloga osigurano je 17,5 milijuna kuna u gradskom proračunu za otkup vile Čingrija i stavljanje na raspolaganje Gradu i građanima. Park i sve javne površine trebaju se proglasiti javnima i u cijelosti biti dostupne javnosti.

DUSTRA niti ovaj put nije zaboravila na česti problem mladih obitelji, a to je zasigurno poboljšanje infrastrukture samih vrtića. Stoga nam je drago da smo s koalicijskim partnerom osigurali 12 milijuna kuna za nadogradnju dječjeg vrtića Palčica. Time će se značajno povećati kapacitet vrtića, a što će rasteretiti mlade obitelji brige kome povjeriti djecu na čuvanje.

Podsjetimo se da su ovo bili DUSTRA-ini zahtjevi prema koalicijskom partneru. S obzirom na njihovo ispunjenje, a na korist građankama i građanima, DUSTRA će podržati proračun Grada Dubrovnika za 2018. godinu.

U narednom razdoblju DUSTRA će inzistirati na povećanju proračuna za sport. Proračun za kulturu iznosi trećinu cjelokupnog proračuna, dok na sport otpada tek osmina proračuna za kulturu. O poduzećima koji brinu o čistoći i hortikulturi grada treba samo reći kako raspolažu skromnim proračunom kao i kinematografi ili simfonijski orkestar. DUSTRA će inzistirati na rješenju problema (starog 25 godina) raspodjele gradskog proračuna.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *