Objavljeno pet javnih poziva za programe, projekte i manifestacije koje provode udruge i druge organizacije civilnog društva

219
Na temelju Odluke o financiranju programa, projekata i manifestacija koje provode udruge i druge organizacije civilnog društva Upravni odjel za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Dubrovnika objavio je pet javnih poziva. Ukupna sredstva predviđena za ove programe u 2019. godini iznose 2.397.500 kuna. 

Javni poziv za predlaganje programa iz područja skrbi za osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama u razvoju za razdoblje od 2019. do 2021. godine ukupno je za trogodišnje razdoblje vrijedan 2.850.000,00 kuna, odnosno osigurano je 950.000 kuna godišnje. Prioriteti i ciljane skupine ovog poziva definirane su sukladno Strategiji izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom Grada Dubrovnika za razdoblje od 2015. do 2020. godine kao i sukladno Nacionalnoj strategiji izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom 2017.-2020. godine.

Javnim pozivom za predlaganje programa, projekata i manifestacija iz područja socijalne i zdravstvene skrbi za 2019. godinu udrugama ili organizacijama dostupno je ukupno 737.500,00 kuna.

Za programe projekte i manifestacije iz područja skrbi o stradalnicima i sudionicima Domovinskog rata i njihovim obiteljima za 2019. godinu planirao je 370.000 kuna, dok je ukupna planirana vrijednost  godišnjeg Javnog poziva za programe, projekte i manifestacije iz područja skrbi o udrugama proizašlim iz II. Svjetskog rata i poratnog razdoblja 140 tisuća kuna.

Objavljen je i Javni poziv za predlaganje projekata/programa iz područja skrbi o stradalnicima i sudionicima Domovinskog rata i to za obilježavanje obljetnica Domovinskog rata, za koju namjenu je u proračunu osigurano 200 tisuća kuna, po 100 tisuća kuna za obljetnice na području Dubrovnika te jednako toliko za obljetnice na drugim područjima Republike Hrvatske.

Sva potrebna dokumentacija i obrasci dostupni su uz tekst svakog pojedinačnog javnog poziva na internetskoj stranici nadležnog upravnog odjela.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *