ODGOVOR IZ PEMA: Do povećanja je došlo isključivo zbog porasta nabavne cijene krumpira

416

Na našem portalu danas smo objavili  VIDEO čitatelja koji je u trgovini Pemo snimio povećanje cijene krumpira s 3,99kn/kg na 4,99kn/kg, a isti je izazvao burne reakcije čitatelja.

Iz ovog trgovačkog lanca su nam se javili s pojašnjenjem, a njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

Solidarnost i društvena odgovornost ispred svega
 
Cijenjeni kupci,
S obzirom da se na portalu www.dubrovnikinsider.hr pojavio video o cijenama prehrambenih proizvoda, a koji ne informira ispravno i točno naše vjerne kupce i sugrađane.
Pemo d.o.o. osjeća dužnost  da se putem istog medija očituje, sve sa ciljem transparentnosti, uz potrebu da se, u ovim izvanrednim okolnostima, naglasi da je solidarnost i društvena odgovornost ispred svega.

U ovim iznimnim okolnostima, uzrokovanima epidemijom koronavirusa, Pemo d.o.o. u cijelosti poštuje Odluku Vlade Republike Hrvatske o iznimnim mjerama kontrole cijena za određene proizvode. Drugim riječima, Pemo d.o.o., kao odgovoran subjekt, ne podiže , niti u buduće ima namjeru podizati, svoju maržu u pogledu proizvoda obuhvaćenih Odlukom Vlade. svojim kupcima poručujemo da bilo kakvo eventualno povećanje maloprodajnih cijena u našim trgovinama nije niti će biti posljedica povećanja naših marži (već iste držimo na minimalnim razinama, kako bismo podmirili troškove poslovanja). Za smanjenje nabavnih cijena ulažemo svakodnevno maksimalne napore u pregovorima s našim dobavljačima, a sve ovisno i o njihovim okolnostima (npr. izazovi distribucije i dostave proizvoda zbog posebnih pravila za vozače, nestašice na tržištu i sl…).
Kako je u videu spomenut krumpir, čija cijena je s 3,99kn/kg porasla na 4,99kn/kg, valja reći kako je do povećanja došlo unatoč tome što je Pemo d.o.o.  je smanjio svoju trgovačku maržu, dakle, isključivo zbog porasta nabavne cijene krumpira i transporta istog.

Na kraju, Pemo d.o.o. zahvaljuje svojim kupcima na vjernosti i prepoznavanju naše iskrenosti i profesionalnosti, a posebno zahvaljujemo na prepoznavanju vrijednog rada naših zaposlenika, što nam redovito javljate. U ovom trenutku, naši radnici zaslužuju divljenje i zahvalnost od nas, te smo iznimno ponosni na svakoga od njih. Oni u ovim dramatičnim okolnostima daju dvostruko od sebe kako bi bili na usluzi svim našim sugrađanima, obitelji, rodbini i prijateljima.

Konačno, zahvaljujemo i portalu www.dubrovnikinsider.hr na objavi našeg odgovora, a sve s ciljem, kako smo naglasili, transparentnosti i odgovornog poslovanja te informiranja naših sugrađana. “

Sa porukom
Čuvajmo jedni druge

Vaš Pemo

 

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *