ODGOVOR IZ VODOVODA: Ovaj incident posljedica je neriješenog problema oborinske odvodnje

265

Nakon što je aktivist Igor Legaz objavio VIDEO izljeva kanalizacije u Uvali Sumratin, kod Vile Wolf, za pojašnjenje smo upitali i Vodovod čiji odgovor prenosimo u cijelosti.

“Nakon svih obilnijih kiša služba održavanja Vodovoda Dubrovnik izlazi na teren provjeriti sve kritične točke, upravo kako bi spriječili ovakve incidente. Tako je u ovih nekoliko dana odrađen pregled i održavanje na više od desetak takvih lokacija, od Ulice Frana Supila, Gimana, Andrije Hebranga, Stjepana Cvijića, Lapadske obale, poteza od Kantafiga do Batale, pa do Ulice Vatroslava Lisinskog gdje je bila posljednja takva intervencija.

Nažalost, zbog velike dužine sustava javne odvodnje, koji je dugačak preko 100 kilometara, u situacijama kada se nakon dugačkog sušnog razdoblja pojave ovako obilne padaline nemoguće je preventivno djelovati na svim njegovim točkama. Tako je jučer u popodnevnim satima došlo do istjecanja otpadne vode iz kanala na Šetalištu Nika i Meda Pucića, a uzrok je bio nanos veće količine pijeska i drugog građevinskog materijala putem oborinskih voda, uslijed čega je proradio incidentni preljev koji je upravo za takve situacije tu postavljen kako bi se spriječio prodor otpadnih voda u obližnje objekte. Djelatnici Vodovoda Dubrovnik su tijekom noći i ranih jutarnjih sati uz pomoć autocisterne uklonili naneseni pijesak i veće količine građevinskog materijala i tako omogućili normalan rad i tog dijela sustava javne odvodnje.

Ovaj incident posljedica je neriješenog problema oborinske odvodnje na većem dijelu grada Dubrovnika, u ovom slučaju s područja Babina Kuka, gdje se u prošlosti dio oborinske odvodnje prespojio na sustav javne odvodnje.”

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *