ODLUČILO GV! U Mokošici konačno pedijatrijska ambulanta; Kristić: Civilizacijska je sramota da to nije prije riješeno!

402

Točke Prijedlog zaključka o sklapanju Ugovora o najmu stana sa slobodno ugovorenom najamninom sa Općom bolnicom Dubrovnik te Prijedlog zaključka o davanju poslovnog prostora u zakup Domu zdravlja Dubrovnik za potrebe pedijatrijske ambulante u Mokošici jednoglasno su prihvaćene. Ne radi se o populističkoj mjeri nego potrebi za liječničkim kadrom u OB Dubrovnik i Domu zdravlja. Grad nije osnivač navedenih institucija no najveći broj korisnika dolazi iz Grada pa su se upravo ove točke nametnule kao bitne.

Ravnatelj doc.dr.sc. Marijo Bekić  zahvalio se na minimalno dobroj gesti.

– OB Dubrovnik jedina zdravstvena ustanova ove vrste južno od Splita i upravo zemljopisni položaj rezultira mnogim problemima. Na ovaj način se nastoji osigurati ustavno pravo svima nama. Morate znati da dosta toga ne može funkcionirati bez kvalitetne zdravstvene opreme. Simbolična gesta jednog novog pogleda na krajnji hrvatski jug – komentirao je Bekić.

Katarina Doršner kazala je kako gradonačelnik pokazuje brigu o svojim sugrađanima na svim segmentima.

Matija Čale Mratović kazala je da odluku apsolutno pozdravlja.

– Drago mi je da ste se odlučili gradski stan dodijeliti ovoj svrsi. Grad Dubrovnik ostaje ne samo bez liječnika već i sestara. Mi moramo pronaći rješenje ovog problema stanovanja, ne samo za mlade obitelji već za sva deficitarna zanimanja i predlažem izradu strategije. Grad bi svakako trebao biti povezan sa strategijom razvoja turizma – komentiral je Čale Mratović.

Gradonačelnik Franković kazao je kako se revizija o gradskim stanovima radi.

– Utvrđeno je kako gradski stan koristi 21 obitelj koja za to nema pravo.

– Ovdje neću govoriti o imenima i prezimenima, ima obitelji koje imaju prihode skoro 10 tisuća kuna po glavi obitelji a koristi gradski stan – kazao je Franković.

Maro Kristić kazao je kako će biti prvi koji će navedene osobe koje s tolikim prihodima po glavi žive u gradskim stanovima prozvati imenom i prezimenom. No, najvažnije je da je Mokošica konačno dobila pedijatrijsku ambulantu. Civilizacijska sramota je da to prije nije bilo riješeno – kazao je Kristić.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *