Održan sastanak na temu projekta ”Putevima prošlosti”

389

Radni koordinacijski sastanak projekta “Ruralna poučna, kulturno-etnografska turistička atrakcija” održan je u organizaciji Dubrovačko-neretvanske županije u Palači Ranjina u Dubrovniku.

Na samom početku, predstavnike 11 projektnih partnera pozdravio je župan Nikola Dobroslavić i istaknuo važnost ovog velikog projekta, vrijednog 33 milijuna kuna, uz pomoć kojeg će, bespovratnim EU sredstvima u iznosu od gotovo 28 milijuna kuna, biti omogućena realizacija projekata koji bi, bez ovih sredstava, dugo čekali na svoju realizaciju.
Okupljene je pozdravila i direktorica Regionalne razvojne agencije Dubrovačko-neretvanske županije DUNEA-e Melanija Milić te dodala kako je važna suradnja partnera kako bi se ispoštovale sve ugovorne obveze i uspješno realizirale sve planirane aktivnosti.

Također, iznesen je pregled dosadašnjih izvještajnih razdoblja, pregled aktivnosti komunikacije i vidljivosti te plana nabave. Istaknuto je i kako je pokrenuta Facebook stranica projekta, koja nosi ime budućeg turističkog proizvoda – ”Putevima prošlosti”.

Od projektnih aktivnosti u tijeku su radovi na instaliranju besplatnog pristupa internetu na četiri projektne lokacije. Nadalje, građevinski radovi na palači Ismaeli-Gabrielis u Korčuli će početi do kraja mjeseca, najavljen je skori početak radova na obnovi Zavičajne kuće u Slanome i izgradnji Muzeja srebra i zlata u Smokvici. Hrvatski restauratorski zavod također je pri kraju s opremanjem novouređenog laboratorija u ljetnikovcu Stay.

Sveučilište u Dubrovniku je uspješno realiziralo sekundarno istraživanje analize stavova stanovništva te socio-demografski profil turista kako bi se dale preporuke za što kvalitetnije približavanje kulturne baštine ciljanim skupinama.

U drugoj polovici projekta najvažniju ulogu imat će Turističke zajednice kroz promociju projekta i nove integrirane turističke destinacije iz kojeg će proizaći i novi izletni programi, koje osmišljava agencije Dominium Travel, također jedan od projektnih partnera.
Sudionici sastanka su se složili kako se projekt odvija ugovorenom dinamikom te kako će se posebna pažnja posvetiti građevinskim radovima i pratećim aktivnostima.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *