Održan sastanak predsjednika Vlade Plenkovića s predstavnicima turističkog sektora i županima

374
Predsjednik Vlade Andrej Plenković s potpredsjednicima i ministrima sastao se u Opatiji s predstavnicima turističkog sektora i županima.

U svom govoru, premijer Plenković zahvalio je predstavnicima turističkog sektora na njihovom radu i doprinosu hrvatskom turizmu i gospodarstvu. Naglasio je da je smo ostvarenjem državnih strateških ciljeva – ulaskom u Schengen i europodručje otvorili novu stranicu hrvatskog turizma.Naveo je da u Hrvatskoj trenutno boravi milijun i 60 tisuća turista, istaknuvši kvalitetu našeg turizma i u pogledu fisklizacije i prihoda.

Premijer je podsjetio da je Vlada u najzahtjevnijoj pandemijskoj godini prema svim segmentima hrvatskog gospodarstva, osobito prema turističkom sektoru djelovala brzo, cjelovito, i s nizom odgovora i mjera.

Na sastanku s Vladom RH bio je i župan Nikola Dobroslavić koji je istaknuo pozitivna turistička kretanja na području Dubrovačko-neretvanske županije te zadovoljstvo ovogodišnjim turističkim brojkama.
Ovom prilikom, ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac predstavila je novi Zakon o turizmu, a potpredsjednik Vlade i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić Uredbe o turističkom zemljištu.Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *